Ivanušec zeventig minuten in actie voor Kroatië tegen Armenië

Luka Ivanušec heeft ruim zeventig minuten gespeeld voor Kroatië. De aanvaller van Feyenoord begon tegen Armenië in de basis en was een aantal keer dreigend met goede dribbels. Uiteindelijk slaagde Ivanušec er niet in om een assist of een doelpunt te produceren.

In de tweede helft werd Ivanušec naar de kant gehaald voor Lovro Majer. De linksbuiten kan nu weer wedstrijdfit aansluiten bij Feyenoord en zich voorbereiden op de belangrijke wedstrijden tegen SC Heerenveen, Celtic FC en Ajax die de komende weken op het programma staan.

Kroatië wist het duel om kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland uiteindelijk met slechts 0-1 te winnen. De Kroaten kregen voldoende mogelijkheden om de score uit te breiden, maar het vizier van met name Ivan Perišić stond niet op scherp. Door de overwinning doet Kroatië goede zaken in Groep D en komt het op gelijke hoogte met Turkije. De Turken hebben wel één duel meer gespeeld.

Opstellingen
Armenië: Cancarevic; Arutiunian, Tiknizyan, Calisir, Mkrtchyan; Iwu, Dashyan, Bichakhchyan, Zelarayan, Spertsyan; Ran
Kroatië: Livakovic; Stanisic, Sutalo, Gvardiol, Barisic; Brozovic, Modric, Ivanušec; Kramaric, Petkovic, Perisic.

Toptalent Sauer
Leo Sauer moest bij Slowakije Onder 21 genoegen nemen met een plek op de bank. De 17-jarige linksbuiten maakte afgelopen week nog zijn debuut voor de belofteploeg. Tegen de leeftijdsgenoten van Denemarken is er geen basisplaats weggelegd voor Sauer en kreeg geen speelminuten in de 2-0 gewonnen wedstrijd.