Is de transferperiode onder Frank Arnesen geslaagd?

Is de transferperiode onder Frank Arnesen geslaagd?

Technisch directeur Frank Arnesen moet het doen met bescheiden middelen bij Feyenoord. De Deen krijgt een voldoende voor de afgelopen maanden, maar toch blijnen de Rotterdammers niet in staat om een enorme klapper te maken op de transfermarkt. Een probleem dat de laatste jaren structureel is in De Kuip, zo erkende Arnesen zelf ook in het verleden.

Wouter Burger (700.000), Tonny Vilhena (9 miljoen), St. Juste (8 miljoen) en Sam Larsson (5 miljoen) zijn de laatste spelers die werden verkocht met winst. Trek je daar de investeringen vanaf dan blijft er een bescheiden bedrag over. Arnesens doel is om waarde te creëren. Met het oog op het verlengen van Tyrell Malacia, Justin Bijlow, Orkun Kökcü en Luis Sinisterra lijkt dat ook te gaan gebeuren. Toch blijft het een groot punt van aandacht bij Feyenoord.

Feyenoord-watcher Dennis van Eersel van RTV Rijnmond ziet dat ook. "Dat blijft een van de grootste problemen bij Feyenoord: er wordt stelselmatig voor te weinig geld verkocht. Feyenoord moet structureel 10 miljoen per jaar binnenhalen met de verkoop van spelers, maar dat hebben ze al heel veel zomers niet meer gedaan. Deze zomer is dat misschien net gelukt, maar er zat weer geen echte klapper tussen. Dat is wel een probleem. Feyenoord heeft nog steeds structureel slechte resultaten als het gaat om het verkopen van spelers."

Kunnen we het werk van Arnesen geslaagd noemen? ''Uiteindelijk vind ik van wel. Er is bij mij één punt van kritiek: in de verdediging is het echt te krap. Zeker in Europa. Verder heeft hij heel gerichte versterkingen gehaald, die passen bij het voetbal dat Arne Slot wil spelen.'' De eindconclusie is dan ook: ''In de basis staat hier een Slot-selectie, maar achterin is het heel riskant. Er zitten al bij al wat risico's aan hoe de selectie nu is samengesteld.''

Lees meer over
Frank Arnesen
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties