Invallers Ueda en Paixão bezorgen Feyenoord drie punten

Invallers Ueda en Paixão bezorgen Feyenoord drie punten

Feyenoord heeft zondagmiddag met pijn en moeite van SC Heerenveen weten te winnen. De Rotterdammers wisten twee keer een achterstand weg te werken en vlak voor het eindsignaal de drie punten veilig te stellen. Invaller Ayase Ueda was in de 88ste minuut met zijn treffer de matchwinnaar.

Feyenoord dacht al vroeg in de wedstrijd op voorsprong te komen. Geertruida kopte de bal binnen, maar na ingrijpen van de VAR en het bekijken van de beelden van Dennis Higler werd het doelpunt uiteindelijk afgekeurd vanwege buitenspel. Voor Feyenoord was het geen startschot naar meer. Het kwam zelfs op achterstand in Friesland.

copyright proshots 24711463

Mats Köhlert kon de bal achter Timon Wellenreuther werken nadat er een misverstand ontstond tussen David Hancko en Luka Ivanušec. De Kroaat kreeg van Slot wederom het vertrouwen boven Igor Paixão en betaalde dat bij de gelijkmaker wel uit. De buitenspeler legde de bal panklaar neer voor Mats Wieffer, die kon binnenwerken.

wieffer

Waar Feyenoord nadrukkelijk zocht naar de voorsprong, was het weer Köhlert die het net wist te vinden. Wellenreuther stond iets te ver van zijn doel en de Duitser maakte dankbaar gebruik van de geboden ruimte. Slot greep in door Lingr, Paixão en Nieuwkoop binnen de lijnen te brengen. De Braziliaan wist na drie minuten raak te koppen. Ditmaal was Minteh de aangever.

Ueda werd ingebracht om de verdediging van SC Heerenveen opnieuw te kloppen, al werden er amper grote kansen gecreëerd tegen een verdedigende thuisploeg. Het inbrengen van de Japanner bleek een uitstekende keuze van Slot. Twee minuten voor tijd schoof Ueda de winnende treffer binnen, nadat Syb van Ottele volledig de fout in ging. Voor Feyenoord een belangrijke overwinning in strijd om de tweede plaats.

Invallers Ueda en Paixão bezorgen Feyenoord drie punten

Feyenoord kan zondagavond rustig kijken naar de topper tussen PSV en FC Twente. Wanneer de Tukkers verliezen, kan het niet meer misgaan voor de Rotterdammers. De ploeg van trainer Arne Slot ziet het gat met de nummer drie dan vergroot worden naar negen punten. De tweede plaats geeft recht op een ticket voor de groepsfase van de Champions League.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties