Invaller Malacia wint met Oranje van België

Invaller Malacia wint met Oranje van België

Oud-Feyenoorder Tyrell Malacia heeft zondagavond met het Nederlands elftal gewonnen van België. De linksback viel in de rust in voor Nathan Aké en speelde in het centrum van de vijf-mans-defensie naast Jurrien Timber (later Stefan de Vrij) en Virgil van Dijk.

Laatstgenoemde kopte een kwartier voor tijd de winnende binnen: 1-0. Nederland gaat door de overwinning op België naar de Final Four van de Nations League. Vanwege een blessure bij Bruno Martins Indi moest Malacia dit keer spelen als centrum verdediger. De linksback van Manchester United blijft er rustig onder, zo vertelt hij in gesprek met NUsport. ''Ik raak niet zo snel in shock door dingen. Ik ben vrij nuchter.''

"Het was helemaal anders. Ik ben gewend om mee te gaan in de aanval", vertelt Malacia nadat Van Dijk hem duidelijk maakte niet te vaak voor de aanval te kiezen. "En dat met de bondscoach? Hij legde mij een situatie uit. Ik was het er op dat moment niet mee eens. Maar je moet ook weer door. Na de wedstrijd hebben we het er nog even over gehad Ik speel liever op mijn eigen positie. Daar doe ik het nu goed en daar voel ik me ook het fijnst. Maar als de trainer me als centrumverdediger nodig heeft, sta ik klaar."

Opstellingen
Nederland: Pasveer; Dumfries, Timber, Van Dijk, Aké, Blind; De Roon, Berghuis, Klaassen; Janssen, Bergwijn.
België: Courtois; Meunier, Alderweireld, Debast, Vertonghen, Castagne; Onana, Witsel, De Bruyne, E. Hazard; Batshuayi.

Wissels
Nederland: De Ligt, De Vrij, Weghorst, Gakpo, Malacia, Rensch, Flekken, Cillessen, Noppert, Taylor, Brobbey, Gravenberch.
België: Mignolet, Casteels, Theate, Tielemans, Openda, Carrasco, De Ketelaere, T. Hazard, Trossard, Lukebakio, Vanaken, Saelemaekers.

Lees meer over
Oranje Tyrell Malacia
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties