''In het begin dacht ik even dat ik mijn been brak''

''In het begin dacht ik even dat ik mijn been brak''

Mats Wieffer heeft genoten van zijn tijd bij het Nederlands Elftal. De middenvelder van Feyenoord maakte maandagavond zijn debuut en speelde een uitstekende wedstrijd. Wieffer kreeg in de tweede helft een flinke aanslag te verwerken.

"Dat was behoorlijk! In het begin dacht ik even dat ik mijn been brak", vertelt Wieffer in gesprek met de NOS. "Het deed behoorlijk veel pijn, maar uiteindelijk ging het gewoon goed. Het is niet de reden waarom ik ben gewisseld. We hadden vooraf afgesproken dat ik ongeveer zestig minuten zou spelen. Dat is niet de reden. Ik voel het wel een beetje, maar het gaat op zich goed."

Het Nederlands Elftal speelde matig tegen Gibraltar, maar Wieffer is na afloop vooral trots. "Voor mij persoonlijk was het heel mooi. Ik heb ervan genoten. Het was voor mij een leuke week om met al deze jongens te spelen. Ik heb er zelf van genoten. Dat ze zo laag staan heb ik denk ik niet heel vaak meegemaakt. Misschien hadden we meer goals moeten maken, maar het zat niet altijd even mee. Een aantal kansen gingen er net niet in."

"De groep is heel leuk, dus ik werd goed opgevangen", vertelt de Feyenoorder over zijn ervaring van de afgelopen week. "Dat is fijn voor mezelf. Het resultaat tegen Frankrijk was niet om van te genieten, maar voor mij was het mooi dat ik alles gewoon meemaakte. Dat is voor mij heel bijzonder. Het is allemaal heel snel gegaan. Dat ik hier nu mag zijn, is mooi meegenomen."

"Dit smaakt zeker naar meer! Of ik mijn plek kan vinden? Dat denk ik wel. Ik denk dat ik prima in de groep pas. Ik moet zorgen dat ik zelf zo blijf spelen en dan zien we wel wat de toekomst brengt. In de voetbalwereld denk je er vaak niet over na omdat alles zo snel achter elkaar komt. Toen ik het veld opkwam, dacht ik wel: dit is wel bizar. Als je dit had voorspeld, dan was je helemaal gek. Uiteindelijk is het allemaal gebeurd."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties