"Ik vind Minteh een interessante speler, zeker voor Feyenoord"

"Ik vind Minteh een interessante speler, zeker voor Feyenoord"

Feyenoord speelde zaterdag tegen Go Ahead Eagles wederom een sterke wedstrijd. Met name het gevaar van de verschillende aanvallers was goed om te zien, omdat woensdag een zware uitwedstrijd zónder de geschorste topscorer Santiago Gimenez op het programma staat. Yankuba Minteh liet echter zijn dat ook hij klaar is voor Atlético Madrid.

"Ik vind Minteh een heel interessante speler, zeker voor Feyenoord", trapte Pierre van Hooijdonk af in Studio Voetbal. "Feyenoord heeft niet veel spelers die in de één-tegen-één iemand echt tureluurs kunnen spelen. Hij kan dat wel en daarnaast is hij ook nog eens razendsnel. Dat zorgt voor ontzettend veel gevaar, ook in Europese wedstrijden."

Jeroen Stekelenburg merkte op dat Feyenoord de vleugels met Luka Ivanusec en Minteh dusdanig goed heeft versterkt, dat deze 'achilleshiel' van vorig seizoen nu juist de kracht van het team is geworden. Van Hooijdonk sloot zich daarbij aan. "Daar is echt wel een kwaliteitsimpuls geweest. Dan hebben ze ook nog Igor Paixão, die vorig jaar al steeds beter werd naarmate het seizoen vorderde. En Ivanusec en Minteh zijn betere spelers dan Dilrosun, Wålemark en Jahanbakhsh." Daarop vulde tafelgast Ron Jans aan dat Jahanbakhsh tegen Celtic ook een goede invalbeurt kende.

Calvin Stengs
Tot slot benoemde Van Hooijdonk nog het spel van Calvin Stengs, die na zijn treffer tegen Go Ahead Eagles alweer op 3 goals en 5 assists staat (alle competities). "Als een actie mislukt, krijgt Stengs altijd het verwijt dat hij te flegmatiek is. Dat is ook het type speler dat hij is", aldus Van Hooijdonk. "Maar het is ook sierlijk. Hij heeft veel inzicht. Bij zijn goal was hij precies waar je als nummer 10 ook moet zijn. Het was een goede goal en hij speelde een prima wedstrijd."

Lees meer over
Yankuba Minteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties