''Ik hou mijn hart vast voor de komende weken''

''Ik hou mijn hart vast voor de komende weken''

Arne Slot heeft de afgelopen dagen meerdere malen tekst en uitleg gegeven over de oorzaak van de verschillende blessures. Feyenoord mist onder meer Gernot Trauner en ook van Quinten Timber is de vraag of hij zondag in actie kan komen. Daarnaast viel Alireza Jahanbakhsh op het laatste moment af voor het duel tegen AS Roma.

Lutsharel Geertruida, Thomas van den Belt, Justin Bijlow en Gjivai Zechiel behoorden ook niet tot de wedstrijdselectie van donderdagavond. Santiago Gimenez kon maximaal een half uur in actie komen. "Er zullen ongetwijfeld jongens terugkeren zondag tegen RKC en ook voor volgende week in Rome," vertelt de trainer in het Algemeen Dagblad. "Maar ik blijf maar benadrukken hoeveel grote wedstrijden wij hebben moeten spelen."

Slot ziet aan de data dat het spelen van topwedstrijden zoals tegen PSV, FC Twente en AS Roma veel van zijn selectie vraagt. "Ik ben het volledig eens met Ronald Koeman die zegt dat de grote wedstrijden meer impact hebben op het lichaam van een speler. Wij wisten ons programma, we kunnen ons er niet achter verschuilen, maar het is totaal geen verrassing dat wij met zoveel blessures te maken hebben."

Kritische mensen zijn van mening dat Feyenoord en Slot niet mogen zeuren, want voorgaande jaren ging het ook goed. Alleen is er in de maanden januari en februari wel een degelijk verschil. "We hebben niet eerder zo’n cluster met allemaal topwedstrijden achter elkaar gehad. In een periode dat je vier jongens mist omdat ze op de Afrika Cup en de Azië Cup actief waren, moet je zo enorm op dezelfde spelers blijven terugvallen. Dus dit komt voor mij ook helemaal niet als een verrassing."

Bart Nieuwkoop kon de wedstrijd tegen AS Roma niet volledig uitspelen en ook Calvin Stengs zat op zijn top qua fysieke inspanning. "Ik hou mijn hart vast voor de komende weken. Normaal zou ik dat niet hebben. Maar ik mis spelers en moet continu op dezelfde spelers terugvallen. We doen er alles aan om de jongens op zo’n programma voor te bereiden. Maar het verschil is gewoon een reeks wedstrijden afwerken waar met enige regelmaat tegenstanders tussen zitten die wat minder impact hebben op duels of juist een zwaarder programma."

De trainer wuift weg dat de medische staf hier iets aan kan veranderen. "Het komt wedstrijd na wedstrijd op dezelfde spelers aan. Dán krijg je blessures. Dat kun je op geen enkele wijze mijn fysieke staf verwijten. Of wijzen naar de manier waarop onze spelers op zo’n serie zijn voorbereid. Dat heeft naar mijn mening echt volledig met het beperkte aantal spelers te maken."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties