''Ik denk dat Paixão het gewoon gaat worden''

Feyenoord kan de komende weken niet beschikken over Ayase Ueda. De Japanner heeft een spierblessure opgelopen en is daardoor in ieder geval niet inzetbaar tegen SC Heerenveen en de thuiswedstrijd tegen Celtic. De verwachting is dat de spits ook tegen Ajax, Go Ahead Eagles en in de uitwedstrijd tegen Atlético Madrid niet in actie kan komen.

Hoelang Feyenoord exact zonder de kwaliteiten van Ueda moet doen is niet duidelijk. Het is wel duidelijk dat Santiago Gimenez vanwege een schorsing niet inzetbaar is tijdens de eerste twee wedstrijden in de groepsfase van de Champions League. De Mexicaan mist de thuiswedstrijd tegen Celtic FC en de uitwedstrijd tegen Atletico Madrid. Karim El Ahmadi bespreekt in Voetbalpraat de mogelijke opstelling van Feyenoord.

''Je speelt tegen Atletico-uit en dan kun je het heel makkelijk doen met Minteh of Paixão'', begint El Ahmadi in het praatprogramma. "Tegen Celtic-thuis zul je veel balbezit hebben, om dan Paixão of Minteh in de spits te zetten; zij zullen niet veel ruimte krijgen. Dus dan is het wel lastig, maar dat zijn de enige twee die je daar kunt neerzetten. Of misschien een Stengs als een valse spits. Dat zou ook nog kunnen.''

Vanwege een gebrek aan alternatieven kiest El Ahmadi toch voor de Braziliaan Paixão in de punt van de aanval. ''Ivanušec op links en dan Minteh aan de rechterkant. Daarachter gewoon Stengs.'' Kees Kwakman voegt eraan toe: "Ik denk dat Paixão het gewoon gaat worden; die heeft vorig jaar ook een paar keer daar gespeeld. Dan gaat Stengs misschien wel naar rechts en komt Lingr op tien. Dat kan natuurlijk ook nog.''

Lees meer over
Igor Paixão
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties