''Ik ben met de pleister begonnen toen ik nog bij SV Ried speelde''

''Ik ben met de pleister begonnen toen ik nog bij SV Ried speelde''

Gernot Trauner komt uitgebreid aan het woord in het nieuwe magazine van FSV De Feijenoorder. De Oostenrijker is uitgegroeid tot een vaste waarde in het elftal van trainer Arne Slot. Trauner geeft in Hand in Hand magazine ook antwoord op de vraag waarom hij altijd met een pleister op zijn neus speelt.

"Ik ben met de pleister begonnen toen ik nog bij SV Ried speelde'', vertelt de 29-jarige verdediger. ''Ik was een keer wat ziekjes en kon slecht door mijn neus ademen. Onze fysio kwam toen met het idee van de pleister. Het werkte, wonderwel. Sindsdien doe ik het bij iedere wedstrijd. Misschien is het wel iets van bijgeloof." Trauner geeft aan dat hij ook zonder pleister prima kan presteren. "Ik voel me er gewoon prettig bij."

Kale Kletser is de nieuwe bijnaam van Trauner, die verzonnen werd na de uitwedstrijd tegen Willem II door Bryan Linssen. "Haha, ik weet niet of ik daar trots op moet zijn. Het is wel grappig. Het betekent zoiets als fair fighter. Ik probeer altijd eerlijk te spelen. Ik wil zo min mogelijk kaarten krijgen, want daar help ik het team niet mee. Maar ik schuw de duels niet."

Trauner heeft vanaf het begin al een klik met de Argentijn Marcos Senesi. "De taal is geen probleem. Iedereen spreekt goed Engels en in het voetbal moet je ook weer niet te veel praten op het veld. Ik speel graag met Senesi en Pedersen, beiden goede spelers. We moeten met elkaar de teamprestaties nog verder verbeteren en altijd scherp zijn."

Leden van FSV De Feijenoorder ontvangen het magazine Hand in Hand automatisch. Ook Hand in Hand ontvangen? Klik hier en sluit je aan bij de officiële Feyenoord supportersvereniging.

Lees meer over
Gernot Trauner
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties