Huurlingen: twee goals Bannis, Baldé opent rekening in Dordrecht

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom komt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer met een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Daarin zijn Naoufal Bannis en Aliou Baldé deze week de hoofdrolspelers.

Excelsior - FC Emmen 2-1
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
Mark Diemers slaagde er zaterdagavond niet in om zijn FC Emmen aan een goed resultaat te helpen tegen Excelsior. De middenvelder bracht zijn ploeggenoten enkele keren in scoringspositie en schoot zelf nog een keer op de lat, maar zijn ploeg stapte uiteindelijk met een 1-2 nederlaag van het veld. Marouan Azarkan deed bij de winnende ploeg overigens niet mee. De door Feyenoord verhuurde aanvaller is nog geblesseerd.

FC Eindhoven - MVV 5-0
Naoufal Bannis: Basis, 77 minuten (2 doelpunten)
Naoufal Bannis liet zich vrijdag eindelijk weer gelden bij FC Eindhoven. Begin augustus kende hij een droomdebuut met twee goals en een assist bij een 1-3 zege op FC Den Bosch, maar sindsdien stond de door Feyenoord verhuurde spits droog. Tegen MVV profiteerde hij in het eerste halfuur twee keer van fouten van de bezoekers, die hij beide keren op dezelfde manier - met een harde knal van iets buiten de zestien - af wist te straffen. Met die eerste twee goals leidde hij een zege van uiteindelijk liefst 5-0 in.

ADO Den Haag - Jong AZ 2-2
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Denzel Hall speelde vrijdagavond geen bijzonder opvallende rol bij ADO Den Haag. De rechtsback stond negentig minuten op het veld bij het 2-2 gelijkspel tegen Jong AZ, maar viel zowel in aanvallend als verdedigend opzicht niet erg op. Wel ontving hij in de tweede helft nog een gele kaart.
Jong FC Utrecht - ADO Den Haag

Roda JC - Jong PSV 1-1
Lennard Hartjes: Basis, 90 minuten
Net als Hall is ook Lennard Hartjes al enkele weken vaste basisspeler in de Keuken Kampioen Divisie. En ook hij speelde dit weekend een verdienstelijke, maar weinig opvallende wedstrijd. Zijn Roda JC pakte in de allerlaatste minuut nog een punt door de vijfde competitiegoal van oud-Feyenoorder Dylan Vente.

FC Dordrecht - FC Den Bosch 2-1
Aliou Baldé: Basis, 81 minuten (1 goal)
Aliou Baldé is in Dordrecht al na twee wedstrijden van de nul af. Thuis tegen FC Den Bosch kon hij na een steekpass al binnen twee minuten gebruik maken van zijn snelheid en in een één-op-één met de keeper de openingstreffer binnenschieten. Later in de eerste helft versierde de Senegalees ook nog een strafschop, die echter door ploeggenoot Samuele Longo gemist werd. Desondanks won Dordrecht het duel uiteindelijk met 2-1.

TOP Oss - Jong Ajax 1-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Thijs Jansen hield zijn doel vrijdag niet schoon in de wedstrijd van TOP Oss tegen Jong Ajax. Na tien minuten kwamen de bezoekers door een schot van dichtbij op voorsprong. Na rust kwam TOP Oss nog wel terug tot 1-1 en was het mede aan Jansen te danken dat dat ene punt over de streep werd getrokken. Hij verrichte enkele belangrijke reddingen, waaronder een bal die hij vlak voor de lijn nog wist weg te tikken.

Arouca - Boavista 1-2
Robert Bozeník: Basis, 80 minuten
Robert Bozeník lijkt Boavista, de nummer vier van Portugal, voorlopig een vaste basisplek te pakken te hebben. In die rol kon hij zondag, een week na zijn eerste treffer voor de club, echter niet belangrijk worden. Boavista won met 1-2 van Arouca, maar het aandeel van de Slowaak was daarin niet erg groot.

Jong FC Utrecht - ADO Den Haag (1-1)
Denzel Hall: Basis, 84 minuten
Denzel Hall en Dirk Kuyt hebben met ADO Den Haag opnieuw niet de drie punten weten te pakken. Op bezoek bij Jong FC Utrecht werd er teleurstellend gelijkgespeeld. Pas in de laatste minuut wist de ploeg van Kuyt nog tot scoren te komen waardoor een nederlaag voorkomen werd. Hall stond op dat moment al niet meer op het veld. De rechtsback moest de tweede helft geblesseerd het veld verlaten. Hall werd uiteindelijk wel uitgeroepen tot Man of the Match.

Almere City - FC Eindhoven 1-1
Naoufal Bannis: Basis, 90 minuten
Almere-uit, dat affiche ligt FC Eindhoven de laatste jaren totaal niet. De mannen van trainer Rob Penders opereerden maandag opnieuw tandeloos op bezoek in het Yanmar Stadion en ontsnapten aan de eerste nederlaag van het seizoen. Naoufal Bannis kwam de gehele wedstrijd in actie, maar kwam niet tot scoen.

Roda JC - De Graafschap 3-2
Lennard Hartjes: Basis, 60 minuten
De middenvelder kreeg ruim een uur speeltijd in de thuiswedstrijd tegen De Graafschap. Oud-Feyenoorder Dylan Vente schoot Roda JC op een 1-0 voorsprong. Het duel endigde uiteindelijk in een 3-2 overwinning.

Overig
Verschillende verhuurde Feyenoorders kwamen dit weekend niet in actie. Net als de eerder genoemde Azarkan speelden ook Francesco Antonucci (FC Volendam), Christian Conteh (Dynamo Dresden) en Ramon Hendriks (FC Utrecht) niet vanwege een blessure. Cole Bassett zat bij Fortuna Sittard negentig minuten op de bank.