Huurlingen: Spectaculaire pot voor Kasanwirjo in Oostenrijk

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs uit binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen op de voet en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Veel van deze spelers kwamen dit weekend in actie. Neraysho Kasanwirjo beleefde een spectaculaire pot.

SC Heerenveen – Heracles Almelo 3-0
Patrik Wålemark: Basis, 77 minuten
Bij de wedstrijd tussen sc Heerenveen en Heracles Almelo heeft Patrik Wålemark 77 minuten gespeeld. De Zweedse huurling van Feyenoord staat dit seizoen vaak in de basis bij de Friezen. De ploeg van oud- Feyenoordspeler Kees van Wonderen won in het Abe Lenstra stadion met 3-0. Zij hadden de overwinning hard nodig, want de laatste drie punten werden zeven wedstrijden daarvoor behaald tegen FC Utrecht. Wålemark speelde een degelijke pot, maar kon niet direct belangrijk zijn voor zijn team. Hij maakte dit seizoen tot nu toe één doelpunt.

FC Volendam – Excelsior 3-1
Mimeirhel Benita: Invaller, 17 minuten
Feyenoord-huurling Mimeirhel Benita heeft in de wedstrijd tussen FC Volendam en Excelsior alleen mogen invallen. De verdediger kwam er in de 73e minuut in, en kon niet veel meer betekenen voor zijn elftal. Na een geweldige seizoenstart zit Excelsior nu in een dipje. De laatste drie wedstrijden werden allemaal niet gewonnen. Ondanks de wat mindere resultaten staat Excelsior nog steeds op een erg knappe positie. De mannen uit Kralingen staan nu op de zevende plek in de Nederlandse Eredivisie.

Vitesse – PEC Zwolle 1-1
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
In de eerste wedstrijd van speelronde tien, vrijdagavond, heeft Ramon Hendriks met zijn Vitesse gelijk gespeeld tegen PEC Zwolle. De verdediger speelt veel bij de ploeg van coach Phillip Cocu. Zijn positie wisselt nog wel af en toe. Soms speelt hij als linker verdediger, maar afgelopen vrijdag stond hij weer centraal. Lang leek PEC Zwolle de drie punten mee te nemen, maar in de slotfase wist Million Manhoef Vitesse nog één punt te bezorgen.

FC Dordrecht – FC Den Bosch 5-1
Ilias Sebaoui: Basis, 77 minuten
Antef Tsoungui: Basis, 46 minuten
Shiloh ’t Zand: Invaller, 24 minuten
Korede Osundina: Invaller, 13 minuten
De Feyenoord-huurlingen van FC Dordrecht, onder leiding van coach Michele Santoni, kwamen allen in actie. Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui begonnen de wedstrijd in de basis, terwijl Shiloh ’t Zand en Korede Osundina genoegen moesten nemen met een invalbeurt. De wedstrijd tegen FC Den Bosch werd zeer succesvol gewonnen met 5-1. Bij een doelpunt waren ze allen niet direct betrokken. FC Dordrecht presteert dit seizoen vrij goed en staat op de vijfde positie in de Keuken Kampioen Divisie.

Boca Juniors – Estudiantes 0-0
Ezequiel Bullaude: Basis, 90 minuten
In de elfde speelronde van de Copa de la Liga Profesional, de competitie van Argentinië, heeft Boca Juniors doelpuntloos gelijk gespeeld tegen Estudiantes. Feyenoord-huurling Ezequiel Bullaude speelde de hele wedstrijd. De 23-jarige Argentijn kreeg in de wedstrijd een gele kaart vanwege een overtreding. Tot nu toe kwam de middenvelder in acht competitiewedstrijden in actie voor de grote club spelend in La Bombonera. Boca Juniors presteert niet geweldig en staat momenteel op de tiende plek in Groep B van de competitie.

Rapid Wien – LASK Linz 3-3
Neraysho Kasanwirjo: Invaller, 25 minuten
In een spectaculaire wedstrijd tussen Rapid Wien en LASK Linz heeft Neraysho Kasanwirjo genoegen moeten nemen met een invalbeurt. Lang leek het een overwinning te worden voor LASK Linz, de oud ploeg van Gernot Trauner, maar in de slotfase gebeurde nog héél erg veel. LASK ging de extra tijd in met een 1-2 voorsprong, maar Rapid Wien scoorde de 2-2 in de 91e minuut. Vervolgens dacht LASK opnieuw de drie punten mee te nemen door een goal, de 2-3, in de 95e minuut. Maar één minuut later, in de 96e minuut, scoorde de ploeg van verdediger Kasanwirjo nog de 3-3 en moesten de punten gedeeld worden. De huurling van de Rotterdammers was niet betrokken bij een van de goals, maar viel goed in met een hoge passnauwkeurigheid.

Overig
Twee huurlingen van Feyenoord kwamen dit weekend niet in actie. Thijs Jansen mocht opnieuw niet in de basis starten bij De Graafschap. De ploeg van Jan Vreman won met 2-1 van FC Eindhoven. Ook Tidjany Touré, spelend bij Gil Vicente in de Portugese competitie, kwam niet in actie dit weekend. Zijn ploeg speelde in een spannende wedstrijd gelijk tegen Braga.