Huurlingen: Seizoen voor drie Feyenoord-huurlingen ten einde

Huurlingen: Seizoen voor drie Feyenoord-huurlingen ten einde

Feyenoord verhuurde deze winter weer diverse spelers. Om die reden heeft FR12.nl de rubriek Huurlingen teruggebracht, met daarin wekelijks een overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week kwam er voor twee verhuurde Feyenoorders een einde aan hun seizoen, wat eerder al gold voor Aliou Baldé.

Excelsior - NAC Breda 2-2
Marouan Azarkan: Basis, 45 minuten (1 assist)
Marouan Azarkan was door de blessure van Naoufal Bannis (daarover later meer) de enige Feyenoord-huurling bij Excelsior - NAC Breda. De rechtsbuiten stond slechts één helft op het veld, maar was vlak voor zijn wissel nog wel goed voor een belangrijke assist. Met een knappe steekbal stelde hij Thijs Dallinga in staat om de 2-2 te maken. Het was de achtste assist van de competitie voor Azarkan, die daarnaast ook tien doelpunten maakte. Hij krijgt overigens de kans om die cijfers nog verder op te krikken: Excelsior speelt - net als NAC - play-offs om promotie naar de Eredivisie.

FC Volendam - FC Eindhoven 2-2
Francesco Antonucci: Basis, 73 minuten
Francesco Antonucci heeft zijn laatste wedstrijd van dit seizoen gespeeld. De aanvallende middenvelder deed 73 minuten mee in de wedstrijd tegen FC Eindhoven, waarin voor het al gepromoveerde FC Volendam niets meer op het spel stond. Een aandeel in de Volendamse doelpuntenproductie had de Belg niet. Hij verliet het veld bij een 1-2 achterstand (beide Eindhovense goals kwamen van oud-Feyenoorder Joey Sleegers) en zag vanaf de bank hoe zijn ploeg in de extra tijd nog 2-2 maakte. Antonucci zal volgend seizoen terugkeren in deze rubriek; door de promotie van FC Volendam wordt zijn verhuurperiode volgens zijn contract met een jaar verlengd.

Hamburger SV - Hannover 96 2-1
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
In de Duitse 2. Bundesliga was Mark Diemers namens Hannover 96 basisspeler tegen Hamburger SV. De middenvelder was zijn basisplaats even kwijt na een coronabesmetting, maar speelde nu voor de tweede week op rij negentig minuten mee. Een opvallende rol speelde Diemers niet in het duel. Wel pakte hij op slag van rust nog een gele kaart. Hannover verloor de wedstrijd met 2-1, al maakte dat voor de ploeg weinig meer uit. Het verzekerde zich vorige week namelijk al van handhaving op het tweede niveau. Volgende week sluiten Diemers en Hannover het seizoen af met een thuiswedstrijd tegen hekkensluiter FC Ingolstadt.

Verhuurperiodes ten einde
Christian Conteh (FC Dordrecht)
16 wedstrijden; 4 goals, 6 assists
Christian Conteh ontbrak afgelopen weekend door ziekte bij FC Dordrecht, waarmee zijn uitleenbeurt dus al ten einde is. De Duitser werd na een door blessures en andere problemen mislukt avontuur bij SV Sandhausen in de winter nog eens verhuurd, dit keer aan FC Dordrecht. Daar beleefde hij een droomstart met 2 goals en 2 assists in zijn eerste vier wedstrijden. Al in zijn duel mocht hij vanaf de basis starten, en die basisplaats zou hij ook niet meer kwijtraken. Inclusief dit weekend miste hij in totaal twee wedstrijden door ziekte; verder speelde Conteh alles. Hij eindigt zijn verhuurperiode met een totaal van 16 wedstrijden, 4 goals en 6 assists.

Naoufal Bannis (NAC Breda)*
15 wedstrijden; 7 goals, 0 assists
De uitleenbeurt van Naoufal Bannis zit er officieel nog niet op*, omdat NAC Breda zich geplaatst heeft voor de nacompetitie. Toch lijkt het uitgesloten dat de spits daarin nog minuten gaat maken. Hij miste de laatste twee wedstrijden door een blessure en trainer Edwin de Graaf sprak tegenover Omroep Brabant de verwachting uit dat hij ook in de play-offs niet meer in actie zal komen. Als dat klopt, eindigt Bannis zijn halfjaar bij NAC op 7 doelpunten. Wel duurde het even voor hij los kwam: 4 van die 7 treffers maakte hij in zijn laatste 3 wedstrijden. Bannis had - afgezien van een korte periode waarin hij corona had - een vaste basisplaats bij NAC, waar hij naast de spitspositie ook enkele wedstrijden op linksbuiten speelde.

Aliou Baldé (Waasland-Beveren)
7 wedstrijden; 0 goals, 1 assist
Voor Waasland-Beveren, en daarmee ook Feyenoorder Aliou Baldé, zat het seizoen er al even op. De club kwam in de reguliere zeven punten tekort voor de promotieplay-offs. Baldé zelf speelde 7 wedstrijden, waarvan slechts 3 in de basis. Daarin kwam de negentienjarige Senegalees tot 1 assist.

Overig
Bankzitter Robert Bozeník kwam bij Fortuna Düsseldorf opnieuw niet aan spelen toe. Volgende week is voor hem de laatste kans om dit seizoen nog minuten te maken. Dan sluit de ploeg het seizoen af met de uitwedstrijd tegen Sankt Pauli. Ook Achraf El Bouchataoui zat bij RKC Waalwijk negentig minuten op de bank. Zijn ploeg speelt deze week nog tegen Heracles Almelo (thuis) en AZ (uit). Overigens is het contract van de jonge middenvelder al formeel opgezegd en is de kans heel klein dat hij nog terugkeert bij Feyenoord.

Lees meer over
Marouan Azarkan Naoufal Bannis Mark Diemers Christian Conteh Francesco Antonucci
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties