Huurlingen: invaller Osundina trefzeker voor FC Dordrecht

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Vrijwel elke huurling kwam afgelopen weekend in actie. Ramon Hendriks zag zijn coach, Phillip Cocu, vertrekken nu Vitesse laatste staat.

Vitesse – SC Heerenveen (1-3)
Ramon Hendriks: basis, 90 minuten
Voor Feyenoord-huurling Ramon Hendriks was het opnieuw een voetbalweekend om snel te vergeten. Zijn ploeg Vitesse verloor afgelopen zaterdag met 1-3 van SC Heerenveen. Bij de Friezen was Patrik Wålemark opnieuw niet inzetbaar. Bij de laatste training vóór de wedstrijd trainde hij nog individueel. Door de nederlaag zakten de mannen uit Arnhem naar de laatste plaats in de Eredivisie. Voor Hendriks was het wel alweer de zevende wedstrijd waarin hij de volledige negentig minuten speelde.

FC Utrecht – Excelsior (2-2)
Mimeirhel Benita: invaller, 15 minuten
In de wedstrijd tussen FC Utrecht en Excelsior heeft Mimeirhel Benita zo’n vijftien minuten mogen spelen. Zijn elftal Excelsior gaf een voorsprong van 0-2 weg. De wedstrijd eindigde in 2-2 door een extreem late treffer van Modibo Sagnan. Hij scoorde de gelijkmaker in minuut 93. Benita kwam erin voor spits Troy Parrott en moest vrijwel zijn volledige invalbeurt op eigen helft verdedigen. Voor de verdediger was het zijn vijfde invalbeurt dit Eredivisieseizoen.

FC Dordrecht – Jong PSV (1-4)
Antef Tsoungui: basis, 90 minuten
Ilias Sebaoui: basis, 60 minuten
Shiloh ‘t Zand: invaller, 36 minuten
Korede Osundina: invaller, 30 minuten (1 goal)
De Feyenoord-huurlingen van FC Dordrecht hebben afgelopen vrijdagavond een pijnlijke nederlaag geleden. De beloftes van PSV bleken in Dordrecht met 1-4 te sterk voor de ploeg van Michele Santoni. Alle vier de huurlingen van Feyenoord kwamen in actie. Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui begonnen in de basis en Shiloh ’t Zand en Korede Osundina vielen in. Osundina kon zijn invalbeurt nog verzilveren met een doelpunt. Voor de Amerikaan was het zijn eerste treffer in dienst van Dordrecht. Met de nederlaag wordt een sterke reeks doorbroken; de ploeg van Santoni was namelijk elf achtereenvolgende wedstrijden ongeslagen.

Hartberg – Rapid Wien (1-0)
Neraysho Kasanwirjo: basis, 81 minuten
Het Rapid Wien van Neraysho Kasanwirjo heeft afgelopen zaterdag een vervelende nederlaag geleden. Het duel was erg belangrijk; Rapid zou weer een beetje kunnen aansluiten bij de top vijf en op één punt afstand van Hartberg kunnen komen. Ondanks de belangen begonnen Kasanwirjo en zijn teamgenoten helemaal niet sterk aan de wedstrijd. De 1-0, en daarmee de enige treffer van de wedstrijd, viel al na zes minuten. Kasanwirjo werd na een vrij redelijke pot in minuut 81 van het veld gehaald. Rapid Wien staat nu op plek acht in de Oostenrijkse Bundesliga.

Boca Juniors – Newell’s Old Boys (1-0)
Ezequiel Bullaude: basis, 70 minuten
Boca Juniors heeft in de dertiende ronde van de Copa de la Liga Profesional gewonnen van Newell’s Old Boys. Tegen de oude club van Lionel Messi werd het 1-0. Bij Boca Juniors stond Feyenoord-huurling Ezequiel Bullaude in de basis. Hij speelde als aanvallende middenvelder achter de spitsen Edinson Cavani en Miguel Merentiel. De Argentijn speelde een goede wedstrijd waarin hij ook een aantal kansen wist te creëren. Hij werd gewisseld in minuut 76. Boca won de wedstrijd door een late penalty. Deze werd benut door Merentiel in de negentigste minuut.

Gil Vicente – Rio Ave (1-1)
Tidjany Touré: invaller, 29 minuten
In de Liga van Portugal heeft Gil Vicente, het team van Feyenoord-huurling Tidjany Touré, gelijk gespeeld tegen Rio Ave. Touré werd erin gebracht toen zijn team net op achterstand was gekomen. Hij viel erg goed in met veel dynamische loopacties en nuttige dribbels. Al snel kwam Gil Vicente weer op 1-1. Meer konden Touré en zijn teamgenoten niet uit de wedstrijd halen.

Overig
Opnieuw kwam doelman Thijs Jansen niet in actie bij zijn ploeg De Graafschap. De ploeg uit Doetinchem won vrijdagavond bij Telstar; het werd 1-2. Jan Vreman, de coach van De Graafschap, kiest er nog steeds voor Thijs Jansen niet te laten keepen. Ook al keepte hij goed in de twee wedstrijden die hij wel mocht spelen.