Huurlingen: Geen Copa Libertadores finale voor Bullaude

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Dit weekend kwamen er heel wat huurlingen in actie. Helaas mocht Ezequiel Bullaude geen minuten maken in de finale van de Copa Libertadores.

Go Ahead Eagles – Vitesse 5-1
Ramon Hendriks: basis, 90 minuten

Voor Feyenoord-huurling Ramon Hendriks was het een voetbalweekend om snel te vergeten. Met zijn club, Vitesse, verloor hij met 5-1 van Go Ahead Eagles. Voor de ploeg uit Arnhem is dat de vierde wedstrijd zonder winst op rij in de Eredivisie. Afgelopen week won het elftal van Phillip Cocu nog wel in de KNVB beker hun wedstrijd tegen amateurclub Groene Ster. Hendriks speelde de hele pot, maar kon niets veranderen aan het verloop van de wedstrijd. In minuut 77 kreeg hij een gele kaart van scheidsrechter Erwin Blank.

Excelsior Rotterdam – AZ Alkmaar 1-1
Mimeirhel Benita: invaller, 1 minuut

Ondanks het knappe gelijkspel van zijn club, Excelsior, was het voor Mimeirhel Benita misschien een iets mindere dag. Hij mocht pas in de absolute slotfase van de wedstrijd noodgedwongen invallen voor teamgenoot Couhaib Driouech. AZ kwam in de 72e minuut op een 0-1 voorsprong en leek daarmee de wedstrijd naar zich toe te trekken. Máár in de 92e minuut kwam Excelsior terug door een goal van Cisse Sandra. Door deze goal staan er op dit moment drie ploegen met een gelijk aantal punten op plek twee in de Eredivisie; Feyenoord, Twente en AZ. De rechtsback van Feyenoord speelde dit seizoen in totaal pas 180 minuten voor de stadsgenoten.

FC Groningen – FC Dordrecht 2-2
Ilias Sebaoui: basis, 90 minuten
Antef Tsoungui: basis, 90 minuten

De Feyenoord-huurlingen van FC Dordrecht hebben afgelopen zondag uit bij FC Groningen gelijk gespeeld. In de Euroborg werd het 2-2. De ploeg van Michele Santoni staat nu op plek zes in de Keukenkampioen Divisie, en houdt daarmee oog op de bovenste plekken van de competitie. Ilias Sebaoui en Antef Tsoungui speelden beiden de volle 90 minuten. De andere huurlingen van Feyenoord, Korede Osundina en Shiloh ’t Zand, moesten allebei plaatsnemen op de bank en mochten niet invallen.

Altach – Rapid Wien 0-2
Neraysho Kasanwirjo: basis, 90 minuten

Neraysho Kasanwirjo heeft in de wedstrijd van zijn club, Rapid Wien, tegen Rheindorf Altach de volle 90 minuten mogen spelen. Hij speelde een vrij goede wedstrijd. In de Oostenrijkse Bundesliga staat Rapid Wien nu op plek zes. Kasanwirjo heeft nu zeven wedstrijden mogen spelen in Oostenrijk. Volgende week neemt zijn ploeg het op tegen Hartberg.

Famalicao – Gil Vicente 3-1
Tidjany Touré: invaller, 22 minuten

Óók in de Portugese Liga heeft Feyenoord een huurling rondlopen, Tidjany Touré. De aanvaller heeft 22 minuten mogen invallen voor zijn club Gil Vicente. De wedstrijd werd met 3-1 verloren van Famalicao. De aanvaller kon niet veel inbrengen in de slotfase van de wedstrijd. Touré moet het tot nu toe dit seizoen vrijwel altijd doen met een invalbeurt. Hij kwam twee keer tot scoren. Een van die goals maakte hij in de grote wedstrijd tegen het Benfica van Orkun Kokcü.

Overig
Een aantal huurlingen kwamen dit weekend niet in actie. Ezequiel Bullaude heeft niet mogen meegenieten van de ongekend spannende Copa Libertadores finale. Hij zat niet bij de wedstrijdselectie van Boca Juniors. De wedstrijd eindigde, na genoeg spektakel, in een 1-2 overwinning voor het Braziliaanse Fluminense. Ook Patrick Wålemark speelde niet. Hij had last van zijn heup en kon niet meespelen in de wedstrijd van zijn team Heerenveen tegen Ajax. Ook Thijs Jansen kwam opnieuw niet tot spelen. De keeper mocht dit seizoen twee wedstrijden in het doel staan voor De Graafschap. Dit deed hij erg goed, maar resulteerde niet in een vaste basisplaats.