Huurlingen: Fraaie actie Sebaoui leidt zege FC Dordrecht in

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week hielp Ilias Sebaoui FC Dordrecht aan de overwinning, terwijl Marcus Pedersen en Ramon Hendriks degradatie snel dichterbij zien komen.

Vitesse - FC Volendam 1-1
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Het Vitesse van Ramon Hendriks is na dit weekend weer iets dichter bij degradatie uit de Eredivisie. Tegen directe concurrent FC Volendam kwam het niet verder dan een 1-1 gelijkspel. Al na drie minuten incasseerde Vitesse een tegengoal, waarbij Hendriks zijn ploeggenoot in de fout zag gaan. Zelf pakte hij halverwege de eerste helft geel, waar hij volgens sommigen goed mee weg kwam.

FC Dordrecht - VVV-Venlo 1-0
Antef Tsoungui: Basis, 90 minuten
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Korede Osundina: Invaller, 5 minuten
Shiloh 't Zand: Geschorst
FC Dordrecht klom dit weekend naar de vijfde plaats in de Eerste Divisie. Zonder de geschorste Shiloh 't Zand, maar met de andere drie Feyenoorders won de ploeg met 1-0 van VVV-Venlo. De enige goal van de wedstrijd kwam op naam van Mathis Suray, maar er ging wel een fraaie actie van Sebaoui aan vooraf. Overigens speelde Tsoungui deze wedstrijd als middenvelder, in plaats van zijn gebruikelijke positie achterin.

Helmond Sport - De Graafschap 3-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Met die zege profiteerde FC Dordrecht van het puntverlies van De Graafschap. Die ploeg ging met 3-1 onderuit bij laagvlieger Helmond Sport, en daarbij ging doelman Thijs Jansen niet vrijuit. Met name bij de tweede tegentreffer greep hij te aarzelend in, waar doelpuntenmaker Alvaro Marin dankbaar gebruik van maakte. De Graafschap is nu de nummer 6 van de Keuken Kampioen Divisie, met evenveel punten als FC Dordrecht.

Het spel van Jansen werd beoordeel met een 6.2.

Atalanta - Sassuolo 3-0
Marcus Pedersen: Basis, 90 minuten
Nu Marcus Pedersen mogelijk toch nog terugkeert bij Feyenoord, komen ook zijn verrichtingen voortaan terug in deze rubriek. De verplichte koopoptie voor de Noor geldt namelijk niet wanneer Sassuolo degradeert. En dat scenario is na een 3-0 nederlaag tegen Atalanta weer wat dichterbij gekomen. Vooral de derde tegengoal was een vervelende voor Pedersen. Hij probeerde een schot te blokken, maar juist daardoor verdween deze achter zijn doelman. Sassuolo staat nu alleen op doelsaldo nog boven de degradatiestreep.

Sturm Graz - Rapid Wien 1-1
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten
Rapid Wien heeft zondag een punt overgehouden aan het bezoek aan Sturm Graz. Neraysho Kasanwirjo stond daarbij 90 minuten op het veld. Vooral aan de bal was hij erg aanwezig en kwamen veel van zijn passes aan. Bij de doelpunten - voor en tegen - was de rechtsback niet betrokken.

Estoril - Gil Vicente FC 1-3
Tidjany Touré: Basis, 75 minuten
Tidjany Touré was bij Gil Vicente basisspeler in de 1-3 overwinning op Estoril. Erg veel indruk maakte hij daarbij niet. Wel werd hij tien minuten voor zijn wisselbeurt slachtoffer van een lompe overtreding, waardoor Estoril met tien man kwam te staan. Pas daarna lukte het Gil Vicente om de wedstrijd naar zich toe te trekken.

Lanús - Boca Juniors 2-1
Ezequiel Bullaude: Invaller, 32 minuten
Met nog een halfuur te spelen kwam Ezequiel Bullaude bij Boca Juniors in de ploeg om iets aan de 1-0 achterstand te doen. Dat lukte de middenvelder niet. Aan beide kanten viel in het restant van de wedstrijd nog één treffer, maar Bullaude zelf maakte als invaller niet veel impact. Wel pakte hij nog een gele kaart.

Bullaude ontving een 6.4 voor zijn invalbeurt.

Overig
Patrik Wålemark ontbrak bij sc Heerenveen door een blessure. Ook Lennard Hartjes staat bij Excelsior nog altijd langs de kant, terwijl Mimeirhel Benita het in de 4-2 verloren derby tegen Sparta met slechts drie minuten speeltijd moest doen.