'Terugkeer Pedersen serieus scenario: US Sassuolo presteert matig'

'Terugkeer Pedersen serieus scenario: US Sassuolo presteert matig'

Feyenoord moet serieus rekening houden met een zomerse terugkeer van Marcus Holmgren Pedersen. De 23-jarige Noor maakte afgelopen zomer op huurbasis de overstap naar US Sassuolo met een min of meer verplichte koopoptie. Dit onthult 1908.nl.

US Sassuolo had in de overeenkomst met Feyenoord wel laten opnemen dat bij degradatie de hele deal niet doorging. Met de wetenschap dat de Italiaanse club al tien seizoenen actief is in de Serie A en de laatste jaren zelfs de subtop werd aangetikt, leek een definitieve transfer dan ook een formaliteit.

Inmiddels moet US Sassuolo toch alles op alles zetten om degradatie naar de Serie B te ontlopen. De ploeg van Alessio Dionisi staat op de zestiende plaats en met twee punten boven de degradatiestreep dreigt een inktzwart seizoen. De Italianen zijn in felle strijd met ploegen als Hellas Verona en Udinese om lijfsbehoud.

Indien US Sassuolo daadwerkelijk degradeert, dan loopt Feyenoord een bedrag van zes miljoen euro mis, dat door bonussen nog kan oplopen naar zeven miljoen euro. Daarbij hebben de Rotterdammers ook een doorverkooppercentage van twintig procent bedongen. De Noor heeft in De Kuip een contract dat loopt tot medio 2026.

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties