Huurlingen: Droomdebuut Touré; ook Conteh maakt er twee

Huurlingen: Droomdebuut Touré; ook Conteh maakt er twee

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week waren het debutant Tidjani Touré en Christian Conteh die van zich lieten horen.

Excelsior - RKC Waalwijk 0-0
Marouan Azarkan: Basis, 90 minuten
Excelsior - RKC Waalwijk eindigde zaterdagavond in een doelpuntloos gelijkspel, maar was allesbehalve saai. De Waalwijkers hadden de beste kansen om de wedstrijd te beslissen, maar ook Excelsior was geregeld gevaarlijk. Daarbij was Marouan Azarkan enkele keren degene die aan de basis stond van dat gevaar. Helaas dus wel zonder resultaat.

FC Emmen - Vitesse 2-2
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
Mark Diemers speelde zaterdagavond een sterke wedstrijd bij FC Emmen, dat zich thuis tegen Vitesse terugknokte van een 0-2 achterstand. Hij startte als een van de twee aanvallers in een 5-3-2-formatie en was vanaf die positie dreigend. Daarmee leidde hij ook de 1-2 in. Een schot van Diemers kon slechts half worden gekeerd door doelman Kjell Scherpen, waardoor Jasin-Amin Assehnoun de aansluitingstreffer kon maken. Emmen kwam laat in de wedstrijd ook nog terug tot 2-2.

FC Volendam - AZ 1-1
Francesco Antonucci: Invaller, 28 minuten
De van een langdurige blessure herstelde Francesco Antonucci had als invaller een minimale bijdrage aan het knappe 1-1 gelijkspel van FC Volendam tegen AZ. Hij viel direct na de openingstreffer van zijn ploeg in, maar zag het spelbeeld kantelen nadat ploeggenoot Gaetano Oristanio rood pakte. Vervolgens was het vooral tegenhouden voor de Volendammers, waardoor er voor Antonucci niet veel ruimte was om zichzelf te laten zien.

FC Dordrecht - FC Eindhoven 4-0
Tidjani Touré: Basis, 74 minuten (2 goals)
Naoufal Bannis: Basis, 90 minuten

Nadat Aliou Baldé definitief naar Zwitserland vertrok, was het Feyenoord-aanvaller Tidjany Touré die zijn vertrek bij FC Dordrecht op huurbasis moest opvangen. Hij maakte dit weekend zijn debuut voor zijn nieuwe club, en dus ook in deze rubriek. Veel beter had dat debuut niet kunnen uitpakken. Kort voor rust tekende hij voor de 2-0 van de Schapenkoppen door de bal vanaf randje zestien fraai de bovenhoek in te krullen. In de tweede helft was het nog eens raak voor de Fransman, toen hij voor het Eindhovense doel de ruimte kreeg om aan te nemen en af te werken. Waar Naoufal Bannis zijn paar mogelijkheden aan de andere kant niet wist te benutten, eiste Touré dus de hoofdrol op in de 4-0 zege van Dordrecht op Eindhoven.

ADO Den Haag - NAC Breda 2-1
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Denzel Hall speelde vrijdag een goede wedstrijd namens ADO Den Haag, dat met 2-1 won van NAC Breda. De 21-jarige verdediger zat er vaak tussen en was zeer aanwezig aan de rechterkant. De ploeg van Dick Advocaat is inmiddels alweer zeven wedstrijden op rij ongeslagen en klom met de zege op NAC naar plek dertien.

Roda JC - MVV 2-1
Lennard Hartjes: Basis, 87 minuten
De derby tussen Roda JC en MVV eindigde zondagmiddag in een overwinning voor de ploeg van Lennard Hartjes. De Feyenoord-huurling zelf stond het grootste gedeelte van de wedstrijd op het veld, maar viel niet erg op.

TOP Oss - FC Den Bosch 3-0
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Thijs Jansen hield dit weekend na vijf wedstrijden eindelijk weer eens het doel van TOP Oss schoon. De goalie blinkt vrijwel wekelijks uit bij de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie, maar had tegen FC Den Bosch niet bijzonder veel te doen. Eén simpele redding in de eerste helft was voldoende om zijn ploeg te helpen bij een 3-0 overwinning in deze Brabantse derby.

Willem II - FC Eindhoven 3-0
Naoufal Bannis: 90 minuten
Het is de spits niet gelukt om het net te vinden in de wedstrijd tegen Willem II. De huurling van Feyenoord kwam de gehele wedstrijd in actie, maar de Tilburgers waren simpelweg te sterk. FC Eindhoven kon voorin amper een vuist maken en verloor dan ook kansloos.

Dynamo Dresden - Hallescher FC 7-1
Christian Conteh: Basis, 62 minuten (2 goals)
Het Dynamo Dresden van Christian Conteh rekende dit weekend overtuigend af met laagvlieger Hallerscher FC. De ploeg won met liefst 7-1, waarbij ook de Feyenoord-huurling zich liet gelden. Tot twee keer toe benutte hij zijn snelheid om achter de verdediging op te duiken en daar de keeper te passeren. Het waren de tweede en derde treffer van Conteh in de 3. Liga, waarbij moet worden aangemerkt dat hij ook lang geblesseerd is geweest.

Overig
De geblesseerde Ramon Hendriks is er bij FC Utrecht nog altijd niet bij. Robert Bozeník zat bij Boavista negentig minuten op de bank.

Lees meer over
Christian Conteh
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties