Huurlingen: Bannis zet doelpuntenreeks voort; Antonucci promoveert

Feyenoord verhuurde deze winter weer diverse spelers. Om die reden heeft FR12.nl de rubriek Huurlingen teruggebracht, met daarin wekelijks een overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week was Naoufal Bannis als enige trefzeker, maar had Francesco Antonucci het meest te vieren.

NAC Breda - FC Dordrecht 1-2
Naoufal Bannis: Basis, 87 minuten
Christian Conteh: Basis, 85 minuten
In de wedstrijd tussen het NAC Breda van Naoufal Bannis en het FC Dordrecht van Christian Conteh heeft eerstgenoemde zich wederom laten gelden. Na 38 minuten kopte hij in de korte hoek zijn vierde treffer in drie wedstrijden tijd binnen. Genoeg voor de drie punten was dat overigens niet; na rust kwam Dordrecht terug tot een 1-2 overwinning. Conteh was bij geen van beide doelpunten betrokken.

FC Den Bosch - FC Volendam 1-2
Francesco Antonucci: Invaller, 22 minuten
FC Volendam verzekerde zich dit weekend van promotie naar de Eredivisie dankzij een 1-2 overwinning op FC Den Bosch. Feyenoord-huurling Francesco Antonucci speelde in dat duel een kleine rol. Hij kwam na 68 minuten binnen de lijnen, toen zijn ploeg al met 0-2 voor stond. De promotie betekent ook dat we Antonucci volgend seizoen opnieuw terug gaan zien in deze rubriek. Volgens een clausule wordt zijn huurovereenkomst door het bereiken van Eredivisievoetbal met één jaar verlengd.

Excelsior - Jong AZ 3-3
Marouan Azarkan: Basis, 90 minuten
"Ik heb vaak wedstrijden gehad waarin elke actie lukte, maar waar ik aan het einde niet op het scorebord stond", zei Azarkan dit weekend nog tegenover deze website. Ook zijn optreden tegen Jong AZ was zo'n wedstrijd. Er ging enorm veel dreiging af van de Feyenoord-huurling en hij was zelfs indirect betrokken bij alle drie de doelpunten (een overstapje en twee voorzetten waaruit de goals uiteindelijk vielen). Geen goals of assists dus, al kreeg Azarkan nog wel een enorme kans om zichzelf op het scorebord te schieten. Nadat Thijs Dallinga eerder een strafschop miste, versierde de Feyenoorder er in de tweede helft één waar hij zelf achter ging staan. Deze schoot hij echter naast.

SC Paderborn - Hannover 96 3-0
Mark Diemers: Invaller, 23 minuten
Mark Diemers was voor de derde keer op rij bankzitter bij Hannover 96, nadat hij zijn basisplaats na een coronabesmetting is kwijtgeraakt. De middenvelder kwam 23 minuten voor tijd bij een 2-0 achterstand in de ploeg, maar kon zijn team niet helpen dit om te buigen. In de slotminuut moest Hannover ook nog de 3-0 incasseren.

Fortuna Düsseldorf - Dynamo Dresden 2-2
Robert Bozeník: Invaller, 5 minuten
In dezelfde competitie komt Robert Bozeník bij Fortuna Düsseldorf nog veel minder aan spelen toe. Ook dit weekend moest hij het doen met slechts vijf minuten. De Slowaak kwam in de ploeg toen Dynamo Dresden van een 2-0 achterstand was teruggekomen tot 2-2. Hij moest zijn ploeg aan de winnende treffer helpen, maar slaagde hier niet in. 2-2 was uiteindelijk ook de eindstand.