Huurlingen: Baldé draagt met goal bij aan knap gelijkspel Dordrecht

Huurlingen: Baldé draagt met goal bij aan knap gelijkspel Dordrecht

Vanwege het WK in Qatar liggen de meeste competities stil. De verhuurde Feyenoorders die actief zijn in de Keuken Kampioen Divisie komen deze periode echter wel gewoon in actie. Daarom brengt FR12.nl ook tijdens het WK een wekelijks overzicht van hun prestaties. Deze week pikte Aliou Baldé bij een knappe prestatie van FC Dordrecht zijn doelpunt mee.

ADO Den Haag - Roda JC 0-1
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Lennard Hartjes: Basis, 90 minuten
In de Keuken Kampioen Divisie stonden Denzel Hall en Lennard Hartjes dit weekend tegenover elkaar. Bij ADO speelde Hall - zoals vaker dit seizoen - als meest rechter verdediger in een driemanscentrum. Aan de bal speelde hij een zeer verdienstelijke wedstrijd, maar hij ging niet helemaal vrijuit bij de enige goal van de wedstrijd. Hall werd aan de buitenkant uitgespeeld, waarna de voorzet viel waaruit Dylan Vente uiteindelijk de enige goal van de wedstrijd kon maken. Zo won de ploeg van Hartjes, die zelf ook een erg goede wedstrijd speelde.

FC Dordrecht - Willem II 2-2
Aliou Baldé: Basis, 71 minuten (1 goal)
Aliou Baldé slaagde er met FC Dordrecht knap in om Willem II op een 2-2 gelijkspel te houden. De verhuurde Feyenoorder was een van de gevaarlijkste spelers op het veld en tekende zelf voor de tweede Dordrecht-treffer. Na een knappe dribbel werd hij in de zestien gevloerd, waarna hij zelf achter de verdiende penalty ging staan en de 2-1 binnenschoot. Het was zijn vijfde goal in dienst van FC Dordrecht. Vanaf de bank zag hij Willem II tien minuten voor tijd nog terugkomen tot 2-2.

Heracles Almelo - TOP Oss 3-0
Thijs Jansen: Basis 90 minuten
Thijs Jansen beleefde met TOP Oss een lastige middag op bezoek bij koploper Heracles Almelo. De doelman van de nummer 18 van de Keuken Kampioen Divisie kreeg drie doelpunten om de oren, waarbij de tweede kon vallen omdat de doelman zelf een bal niet weggewerkt kreeg. Aan de andere twee - een snoeiharde kopbal en een rake penalty - kon hij weinig doen.

Overig
Ook FC Eindhoven en Boavista zijn nog niet uitgevoetbald, maar Naoufal Bannis en Robert Bozeník ontbraken bij die clubs. Bozeník is momenteel actief bij de Slowaakse nationale ploeg. Bannis - die in het verleden jeugdinterlands voor Nederland speelde - is voor het eerst opgeroepen voor Marokko Onder 23.

Lees meer over
Aliou Balde
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties