Huurlingen: Baldé blijft scoren bij FC Dordrecht, assist Azarkan

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom komt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer met een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week liet Aliou Baldé zich wederom zien en zette ook Marouan Azarkan weer eens een assist op zijn naam.

Ajax - Excelsior 7-1
Marouan Azarkan: Invaller, speelde 11 minuten (1 assist)
Marouan Azarkan is nog niet volledig fit na de blessure die hij twee maanden terug opliep, en dus begon hij tegen Ajax op de bank. Vanaf daar zag hij hoe zijn ploeg volledig werd weggespeeld. Toen de Feyenoord-huurling binnen de lijnen mocht komen, was de stand al 6-0. Uiteindelijk droeg hij met zijn korte invalbeurt nog wel bij aan de eretreffer van Excelsior. Hij legde de bal met een goede voorzet op het hoofd van Nikolas Agrafiotis, die zo voor de 7-1 tekende. Voor Azarkan was het de eerste keer sinds zijn rentree twee weken geleden dat hij weer bij een doelpunt betrokken was. Zijn teller staat nu op 1 goal en 2 assists uit 7 wedstrijden.

FC Emmen - FC Volendam 1-1
Mark Diemers: Basis, speelde 90 minuten
Het degradatieduel tussen FC Emmen en FC Volendam eindigde vrijdagavond in een 1-1 gelijkspel. De door Feyenoord verhuurde Mark Diemers zorgde met zijn passes en schoten voor het nodige gevaar voor het Volendamse doel, maar kon zijn ploeg niet aan het benodigde doelpunt helpen. Aan de kant van Volendam ontbrak nog altijd de geblesseerde Francesco Antonucci. De beide ploegen delen door het gelijkspel de laatste plaats in de Eredivisie, met allebei 6 punten uit 10 wedstrijden.

Fortuna Sittard - RKC Waalwijk 0-0
Cole Bassett: Invaller, speelde 2 minuten
Cole Bassett kreeg dit weekend wederom niet veel gelegenheid om zich te laten zien in het shirt van Fortuna Sittard. Net als een week eerder kwam de Amerikaan pas in de 88e minuut in de ploeg, wat niet genoeg tijd was om iets aan de tussenstand van 0-0 te doen. Sinds het aantreden van trainer Julio Velazquez speelde Bassett slechts 13 minuten, verdeeld over 3 wedstrijden.

FC Eindhoven - TOP Oss 2-1
Naoufal Bannis: Invaller, speelde 33 minuten
Thijs Jansen: Basis, speelde 90 minuten
In de Keuken Kampioen Divisie stonden spits Naoufal Bannis en doelman Thijs Jansen dit weekend tegenover elkaar. Voor Bannis was het zijn eerste optreden na een maand blessureleed. Hij speelde als invaller iets meer dan een halfuur en creëerde in die tijd een goede mogelijkheid voor zichzelf om Jansen te passeren. Zijn inzet eindigde echter op de lat. Jansen was eerder in de wedstrijd echter al wel twee keer kansloos op schoten van Bannis' ploeggenoten, waardoor de drie punten wel in Eindhoven bleven.

NAC Breda - ADO Den Haag 1-2
Denzel Hall: Basis, speelde 90 minuten
Uit bij NAC Breda boekte Denzel Hall met ADO Den Haag de derde overwinning in vier wedstrijden tijd. De rechtsback ontbrak vorige week in de wedstrijdselectie, maar maakte dit keer gewoon weer de negentig minuten vol. Erg opvallend was zijn rol - op de gele kaart die hij in de tweede helft ontving na - niet, maar degelijk wel. ADO won met 1-2 en klom zo naar plek veertien van de Keuken Kampioen Divisie.

VVV-Venlo - FC Dordrecht 0-1
Aliou Baldé: Basis, speelde 69 minuten (1 doelpunt)
Feyenoord-huurling Aliou Baldé is de man in vorm bij FC Dordrecht. De Senegalees scoorde in de laatste 4 wedstrijden voor het afgelopen weekend 3 keer en zette die cijfers ook uit bij VVV-Venlo voort. Tegen het einde van de eerste helft ging Baldé diep, passeerde hij zijn tegenstander en schoot hij de bal onder de keeper door binnen. Het zou de enige goal van de wedstrijd blijken, waardoor Baldé zich dus matchwinner mocht noemen. De aanvaller staat na 6 wedstrijden al op 4 goals voor de nummer 12 van de Keuken Kampioen Divisie.

Telstar - Roda JC 2-1
Lennard Hartjes: Basis, speelde 71 minuten
Nadat hij vorige week voor het eerst als invaller in actie kwam, begon Lennard Hartjes dit weekend weer gewoon in de basis bij Roda JC. De 19-jarige middenvelder speelde aan de bal geen slechte wedstrijd, maar keek na 45 minuten toch tegen een 2-0 achterstand aan. De enige Roda JC-goal viel pas in de 94e minuut, toen Hartjes al op de bank zat. Oud-Feyenoorder en competitietopscorer Dylan Vente tekende voor die treffer.

AD Machico - Boavista 1-0
Robert Bozeník: Invaller, speelde 45 minuten
Robert Bozeník was dit weekend met Boavista slachtoffer van een Portugese bekerstunt. AD Machico, een club die haar competitiewedstrijden speelt op het vierde niveau van Portugal, kwam op slag van rust met 1-0 voor. Daarom voerde de trainer in de rust liefst drie wijzigingen door, waaronder het inbrengen van Bozeník. Als invaller slaagde de spits er echter niet in om de wedstrijd om te draaien. Het bleef 1-0, waarmee Boavista uit het bekertoernooi ligt.