Huurlingen: Azarkan laat zich zien bij terugkeer in De Kuip

Feyenoord verhuurde ook deze zomer weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl de rubriek Huurlingen terug, een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week zagen we de aan Excelsior verhuurde Marouan Azarkan weer even terug in De Kuip, waar hij goed was voor een assist.

Feyenoord - Excelsior 5-1
Marouan Azarkan: Basis, 76 minuten (1 assist)
Voor het Excelsior van Marouan Azarkan resulteerde het bezoek aan De Kuip zondag in een pijnlijke 5-1 nederlaag. Toch hoeft Azarkan niet terug te kijken op een verloren middag. Met een fraaie assist op de Kralingse openingstreffer heeft hij zich toch aan Feyenoord kunnen laten zien. De rechtsbuiten probeerde vaker tussen de linies gevaarlijk te worden, maar na de beginfase kreeg Feyenoord daar meer grip op. Na 76 minuten ging Azarkan onder applaus van uit- en thuispubliek naar de kant.

FC Groningen - Fortuna Sittard 2-3
Cole Bassett: Basis, 58 minuten
Voor het eerst sinds 27 augustus (speelronde 4) stond Cole Bassett dit weekend bij Fortuna Sittard weer aan de aftrap van een Eredivisiewedstrijd. Kort na rust kreeg de Amerikaan zijn grootste kans om de 1-0 achterstand om te buigen, maar dit gebeurde uiteindelijk pas nadat hij was gewisseld. In een krankzinnige slotfase kwamen Bassetts ploeggenoten tegen FC Groningen terug tot 2-3.

FC Emmen - Ajax 3-3
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
Mark Diemers en zijn FC Emmen bewezen Feyenoord dit weekend een grote dienst door met 3-3 gelijk te spelen tegen Ajax. Diemers zelf was bij geen van de goals direct betrokken, maar speelde wel een zeer verdienstelijke wedstrijd. Zo was hij in de eerste helft al dicht bij een assist en had hij in de tweede helft eerder al de 3-3 op zijn schoen.

Telstar - ADO Den Haag 0-0
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
ADO Den Haag heeft de crisissfeer rond de club dit weekend niet van zich af kunnen spelen. De ploeg van Dirk Kuyt creëerde te weinig tegen Telstar en bleef steken op een 0-0 gelijkspel. Denzel Hall stond defensief - als meest rechtse verdediger in een driemanscentrum - wel zijn mannetje en droeg er daarmee in ieder geval aan bij dat zijn ploeg de nul hield.

Almere City - FC Dordrecht 2-1
Aliou Baldé: Invaller, 35 minuten
Aliou Baldé mocht dit weekend eens niet in de basis beginnen bij FC Dordrecht. Tegen Almere City kwam hij vroeg in de tweede helft binnen de lijnen bij een stand van 1-1. Veel gelegenheid om zijn ploeg aan de overwinning te helpen was er niet: in de 35 minuten dat hij op het veld stond was Baldé goed voor slechts één balcontact. In de slotfase zag hij ook nog eens hoe Anthony Limbombe Almere City naar de overwinning schoot.

Roda JC - Helmond Sport 0-1
Lennard Hartjes: Basis, 90 minuten
Na drie wedstrijden als invaller begon Lennard Hartjes dit weekend weer in de basis bij Roda JC. Een nieuwe nederlaag van het uit vorm verkerende Roda JC kon hij echter niet voorkomen. De ploeg ging met 0-1 onderuit tegen Helmond Sport; de vijfde nederlaag in zes wedstrijden tijd.

PEC Zwolle - FC Eindhoven 5-2
Naoufal Bannis: Invaller, 14 minuten
Voor Naoufal Bannis gold juist het omgekeerde: na vijf wedstrijden als basisspeler moest hij tegen PEC Zwolle genoegen nemen met een rol als invaller. Hij kreeg een kwartier de tijd om iets aan de 4-2 achterstand tegen de nummer twee te doen, maar serieuze mogelijkheden daartoe kreeg hij niet. Bannis zal ongetwijfeld graag weer het net vinden. De laatste keer dat hij scoorde was op 9 september tegen MVV (2 treffers).

TOP Oss - Jong AZ 2-1
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
TOP Oss versloeg dit weekend Jong AZ met 2-1. Daarbij onderscheidde doelman Thijs Jansen zich weer met enkele sublieme reddingen. Wel kwam hij in de slotfase nog een keer goed weg, toen hij een bal losliet die van dichtbij werd binnengeschoten. De doelpuntenmaker stond echter buitenspel, waardoor de zege voor de thuisploeg bleef staan.

Boavista - FC Porto 1-4
Robert Bozeník: Invaller, 18 minuten
Robert Bozeník kwam zaterdag met Boavista als invaller in actie tegen FC Porto. De stand was op dat moment al 0-2, en de spits kon zijn ploeg niet helpen om dat om te draaien. Boavista scoorde nog wel uit een vrije trap, maar verloor de wedstrijd uiteindelijk met 1-4.

Dynamo Dresden - FSV Zwickau 0-0
Christian Conteh: Basis, 79 minuten
Christian Conteh was zo'n twee maanden uitgeschakeld met een blessure, maar is inmiddels weer helemaal terug bij Dynamo Dresden. Daar stond hij zaterdag voor de tweede keer op rij weer in de basis. Hij kon echter niet belangrijk worden voor zijn ploeg. De wedstrijd eindigde in 0-0 en Conteh werd na 80 minuten - met een gele kaart op zak - van het veld gehaald.

Overig
Francesco Antonucci en Ramon Hendriks moesten het onderlinge duel tussen hun clubs FC Volendam en FC Utrecht (0-4) allebei missen door een blessure.