Azarkan: "Zal alleen maar beter gaan als ik bij Feyenoord zou spelen"

Azarkan: "Zal alleen maar beter gaan als ik bij Feyenoord zou spelen"

Marouan Azarkan was zondag weer even terug in de voor hem vertrouwde Kuip. Hoewel zijn Excelsior met een 5-1 nederlaag van het veld stapte, kon hij zich toch even aan Feyenoord laten zien. De aanvaller gaf een knappe assist op de openingstreffer van de Kralingers.

"Natuurlijk was het mooi", zei Azarkan tegen ESPN over zijn terugkeer in Rotterdam-Zuid. "Ik heb al een paar keer in De Kuip gespeeld, toen nog met het Feyenoord-logo op m'n borst. Nu was ik de tegenstander, maar het voelde wel even als thuiskomen."

Even leek het nog een veel mooiere middag te gaan worden voor Azarkan. "Ik vond dat we best goed begonnen, scherp. We maakten gelijk de 0-1. Ik dacht: hier valt wat te halen vandaag. Maar zij kwamen ook best snel met het antwoord."

Wel kon Azarkan dus al snel belangrijk zijn tegen zíjn Feyenoord. Hij legde de bal over de defensie heen en stelde Kenzo Goudmijn in staat om te scoren. "Kenzo en ik begrijpen elkaar goed. Als ik de bal heb, loopt hij meestal al. Ik kon 'm net achter Trauner leggen en Kenzo schoot goed binnen."

Kans bij Feyenoord
Hoewel de 20-jarige Azarkan nu voor het derde seizoen op rij verhuurd wordt, heeft hij de wens om door te breken in De Kuip nog altijd niet uit zijn hoofd gezet. "Dat zou natuurlijk mooi zijn. Ik heb het vorig jaar laten zien, toen nog in de Keuken Kampioen Divisie. Nu laat ik bij een mindere club dan Feyenoord ook gewoon zien dat ik het niveau aankan. Ik denk dat het alleen nog maar beter zal gaan als ik bij een club als Feyenoord zou spelen. Ik hoop dat ik de kans krijg. Dan ga ik mezelf ook hier laten zien."

Lees meer over
Marouan Azarkan
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties