Huurlingen: Azarkan de grote uitblinker bij Excelsior

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week was Marouan Azarkan bij Excelsior de grote uitblinker.

Excelsior - FC Volendam 2-0
Marouan Azarkan: Basis, 86 minuten (1 doelpunt)
Marouan Azarkan was vrijdagavond de man van de wedstrijd bij de 2-0 zege van Excelsior op FC Volendam. De 1-0 - een eigen goal van Damon Mirani - viel uit een hoekschop van de Feyenoord-huurling, die tien minuten voor tijd zelf de tweede treffer voor zijn rekening nam. Hij maakte de juiste loopactie naar binnen om een lage voorzet van Julian Baas binnen te kunnen schieten. Een beloning voor een sterke wedstrijd, want sowieso was Azarkan bij vrijwel elke gevaarlijke aanval betrokken. Aan de kant van Volendam was de geblesseerde Francesco Antonucci er overigens nog altijd niet bij.

NEC - FC Emmen 3-1
Mark Diemers: Basis, 85 minuten
Mark Diemers begon wederom als linksbuiten aan de uitwedstrijd van FC Emmen tegen NEC. Hij kwam relatief veel aan de bal, maar kon aanvallend niet voor veel dreiging zorgen. Sowieso hadden de Drentenaren - met name na rust - weinig te vertellen en verloren ze de wedstrijd dan ook met 3-1.

Jong Ajax - Roda JC 1-2
Lennard Hartjes: Basis, 90 minuten
Lennard Hartjes begon wederom in de basis bij Roda JC. De Limburgers namen het op tegen de beloftenploeg van Ajax en pakten drie punten. Hartjes speelde een prima wedstrijd, maar was niet bij doelpunten betrokken.

FC Dordrecht - Telstar 0-0
Aliou Baldé: Basis, 90 minuten
Voor de derde keer dit seizoen maakte Aliou Baldé bij FC Dordrecht de negentig minuten vol. De snelle Senegalees speelde dit keer vanaf de linkerkant en was ook daar enkele keren zeer dreigend. Toch leverde dat dit keer weinig op: de twee laagvliegers uit de Keuken Kampioen Divisie hielden elkaar op een 0-0 gelijkspel.

ADO Den Haag - Jong FC Utrecht 1-1
Denzel Hall: Basis, 90 minuten
Bij ADO Den Haag was Denzel Hall weer terug na zijn korte blessure. Hij stond tegen Jong FC Utrecht direct weer in de basis en speelde een sterke wedstrijd. Goed voor een zege was dat achter niet: ADO speelde met 1-1 gelijk.

TOP Oss - NAC Breda 1-2
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
De thuiswedstrijd van TOP Oss tegen NAC Breda begon vrijdag niet goed voor Feyenoord-huurling Thijs Jansen. Al na zeven seconden had de doelman geen antwoord op een inzet van Charles-Jesaja Herrmann. Ook tegen het einde van de eerste helft moest hij nog een tegentreffer incasseren, al was het over de hele wedstrijd gezien juist Jansen die erger voorkwam voor TOP Oss. Zijn ploeg deed na rust ook nog wel iets terug, maar tot een gelijkspel kwam het niet meer. Zeker niet toen het in de slotfase met tien man verder moest, nadat Jearl Margaritha na het zien van een gele kaart de bal wegtrapte, waardoor hij direct ook zijn tweede gele kaart kreeg. Zo was het ondanks een uitstekend optreden van Jansen dus geen gelukkige avond voor de nummer negentien van de Keuken Kampioen Divisie.

Overig
Ramon Hendriks moet bij FC Utrecht nog altijd geblesseerd toekijken, terwijl ook Christian Conteh (Dynamo Dresden) afwezig was door een spierblessure. Ook Naoufal Bannis kwam dit weekend niet in actie; door hevige sneeuwval ging het duel van FC Eindhoven tegen Willem II vrijdagavond niet door. Robert Bozenik viel in de negentigste minuut in bij Boavista.