Huurlingen: Assists van Wålemark en Kasanwirjo

Huurlingen: Assists van Wålemark en Kasanwirjo

Feyenoord verhuurt dit seizoen weer diverse spelers aan clubs in binnen- en buitenland. FR12.nl volgt hun verrichtingen en komt wekelijks met een overzicht van hun prestaties. Deze week konden Patrik Wålemark en Neraysho Kasanwirjo een assist bijschrijven.

Fortuna Sittard - sc Heerenveen 3-3
Patrik Wålemark: Basis, 64 minuten (1 assist)
Bij sc Heerenveen was Patrik Wålemark opnieuw basisspeler tegen Fortuna Sittard. Daar was hij al vroeg goed voor een assist. In een dribbel leek hij de bal te verliezen, maar belandde deze in de voeten van Ousame Sahraoui. Na een knappe actie maakte hij er 0-1 van, waarmee Wålemark dus met ietwat geluk een assist op zijn naam kreeg. Ook in de tweede treffer had hij een aandeel. Een voorzet met het rechterbeen van de Zweed werd weggekopt, maar wel in de voeten van Luuk Brouwers, die van afstand voor de 0-2 tekende. Wålemark werd na 64 minuten bij een stand van 2-2 gewisseld, en zag vanaf de bank hoe de wedstrijd in 3-3 eindigde.

Vitesse - Go Ahead Eagles 0-2
Ramon Hendriks: Basis, 90 minuten
Ramon Hendriks maakt met Vitesse een lastig seizoen door. Ook tegen Go Ahead Eagles wist de hekkensluiter dit weekend niet te winnen. Hendriks zelf miste bij de eerste tegengoal een onderschepping, maar kon verder niet veel worden aangerekend. De verdediger was zelfs nog heel dicht bij een treffer, maar zag zijn kopbal net over de lat vliegen. De wedstrijd eindigde in 0-2.

FC Dordrecht - FC Groningen 1-0
Ilias Sebaoui: Basis, 90 minuten
Shiloh 't Zand: Basis, 80 minuten
Korede Osundina: Invaller, 31 minuten
Antef Tsoungui: Geschorst

Na twee wedstrijden zonder zege kon FC Dordrecht dit weekend wel weer drie belangrijke punten bijschrijven. Directe concurrent FC Groningen werd met 1-0 verslagen. Bij de enige goal waren geen Feyenoord-huurlingen betrokken, maar basisspelers Ilias Sebaoui en Shiloh 't Zand speelden wel een goede wedstrijd. Kort voor rust zette 't Zand met een geweldige steekbal Sebaoui zelfs alleen voor de keeper, maar de aanvaller was te onrustig in de afronding. Korede Osundina deed als invaller een halfuur mee, terwijl Antef Tsoungui een schorsing uitzat.

NAC Breda - De Graafschap 0-0
Thijs Jansen: Basis, 90 minuten
Voor de zesde keer in de negen wedstrijden die hij speelde voor De Graafschap hield Thijs Jansen dit weekend de nul. Dat was overigens niet de grootste prestatie van de zes, want de doelman kreeg tegen NAC Breda niet bijzonder veel te doen. De Graafschap zelf kon voorin iets meer uitrichten, maar bleef toch ook op nul doelpunten staan. De ploeg van Jansen blijft daarmee de nummer vier van de Keuken Kampioen Divisie, één plek voor de andere Feyenoorders bij FC Dordrecht.

Rapid Wien - St. Polten 3-1
Neraysho Kasanwirjo: Basis, 90 minuten (1 assist)
Na de lange winterstop is ook het Rapid Wien van Neraysho Kasanwirjo weer begonnen met voetballen. Als rechtsback had hij ook in de kwartfinale van de beker tegen St. Polten weer een basisplaats. Niet alleen bereikte de ploeg de halve finale, Kasanwirjo zelf kon zijn eerste assist voor Rapid Wien noteren. In de slotfase stormde de verdediger mee naar voren en gaf hij de bal af aan ploeggenoot Matthias Seidl, die van afstand knap afrondde.

Benfica - Gil Vicente 3-0
Tijany Touré: Invaller, 31 minuten
Het Gil Vicente van Tidjany Touré maakte dit weekend weinig kans op bezoek bij Benfica. Toen hij een halfuur voor tijd in de ploeg kwam, stond de eindstand van 3-0 al op het scorebord. Ondanks een aardige invalbeurt kon Touré daar niets meer aan veranderen. Overigens zat oud-Feyenoorder Orkun Kökcü aan de kant van Benfica 90 minuten op de bank. Fredrik Aursnes speelde wel een hele wedstrijd en was goed voor een assist.

Overig
Bij Excelsior zat Mimeirhel Benita 90 minuten op de bank, terwijl Lennard Hartjes nog altijd geblesseerd is.

Lees meer over
Patrik Wålemark
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties