Huurlingen: Fraaie assist Azarkan; KKD-seizoen zit erop

Feyenoord verhuurde ook dit seizoen weer meerdere spelers aan binnen- en buitenlandse clubs. Daarom brengt FR12.nl in de rubriek Huurlingen weer een wekelijks overzicht van de prestaties van deze spelers. Deze week was Azarkan belangrijk bij het definitieve handhaven van Excelsior.

Excelsior - Fortuna Sittard 3-0
Marouan Azarkan: Basis, 83 minuten (1 assist)
Marouan Azarkan speelde een verdienstelijke rol in de 3-0 zege van Excelsior op Fortuna Sittard. De aanvaller kwam zelf niet tot scoren, maar was als aangever wel belangrijk. Een uitstekende voorzet van de Feyenoord-huurling leverde de eerste goal van de wedstrijd op. Voor Azarkan zat de wedstrijd er na iets meer dan 80 minuten op.

Go Ahead Eagles - FC Volendam 3-0
Francesco Antonucci: Basis, 90 minuten
Francesco Antonucci en FC Volendam speelden geen succesvolle wedstrijd op bezoek bij Go Ahead Eagles. De Feyenoord-huurling stond - pas voor de tweede keer dit seizoen - 90 minuten op het veld. Hij speelde geen slechte wedstrijd, maar verloor wel met 0-3.

FC Emmen - Feyenoord 1-3
Mark Diemers: Basis, 90 minuten
Mark Diemers trof dit weekend Feyenoord, de club waar hij voorlopig nog onder contract staat. Hij liet wat goede passes zien, maar dat was niet genoeg om zijn ploeg aan doelpunten te helpen. De 1-3 nederlaag betekende dat FC Emmen definitief de nacompetitie in zal moeten, waarmee Azarkan en Antonucci met Excelsior en FC Volendam juist veilig zijn.

Jong PSV - FC Eindhoven 1-1
Naoufal Bannis: Basis, 60 minuten
De derby tegen Jong PSV waarmee FC Eindhoven het reguliere KKD-seizoen afsloot, was niet de wedstrijd van Naoufal Bannis. De spits kreeg één grote kans om zijn ploeg op voorsprong te zetten, maar stuitte op de doelman. Verder kwam hij maar weinig in het stuk voor, tot hij na 60 minuten naar de kant werd gehaald. Voor Bannis zit het seizoen er echter nog niet op, want FC Eindhoven plaatste zich als nummer 8 voor de play-offs.

FC Eindhoven - Almere City 1-0
Naoufal Bannis: Basis, 70 minuten
In de eerste wedstrijd van de play-offs voor promotie/degradatie leek het een 0-0 wedstrijd te worden. Echter, met nog vijftien minuten te spelen, wist Dyon Dorenbosch van FC Eindhoven toch het verschil te maken tegen Almere City. Het enige doelpunt van de wedstrijd zorgde voor een 1-0 overwinning. Naoufal Bannis was dichtbij een treffer, maar zag zijn inzet gestopt worden.

Roda JC - Willem II 2-2
Lennard Hartjes: Basis, 90 minuten
Lennard Hartjes moest vooral in verdedigend opzicht aan de bak in de thuiswedstrijd van Roda JC tegen Willem II. Dat deed de nummer zes degelijk, zonder erg op te vallen. De Tilburgers waren sterker tegen Roda, dat ook nog met tien man kwam te staan, maar werden toch op een 2-2 gelijkspel gehouden. Overigens maakte het weinig meer uit, want de play-offs waren voor de Limburgers al uit zicht.

FC Dordrecht - TOP Oss 2-2
Tidjany Touré: Basis, 90 minuten
Thijs Jansen: Bank, kwam niet in actie
Tijdany Touré was de enige Feyenoord-huurling die in actie kwam tijdens het 2-2 gelijkspel tussen FC Dordrecht en TOP Oss. Thijs Jansen zat bij de bezoekers namelijk voor het eerst sinds zijn debuut op de bank. Touré stichtte veel gevaar en speelde een goede wedstrijd, maar was bij de twee goals niet betrokken. Door het gelijkspel eindigden Dordrecht en TOP Oss als de nummers 18 en 17 van de Keuken Kampioen Divisie.

SV Meppen - Dynamo Dresden 4-1
Christian Conteh: Basis, 74 minuten
De huurling van Feyenoord kon een ruime nederlaag van Dynamo Dresden niet voorkomen. De buitenspeler begon in de basis, maar blonk niet uit.

Overig
Ramon Hendriks (FC Utrecht) komt door een blessure dit seizoen niet meer in actie. Denzel Hall ontbrak bij ADO Den Haag vanwege een schorsing. Ook Robert Bozeník zat bij Boavista niet bij de wedstrijdselectie.