'Huurconstructie Bassett met Fortuna Sittard blijkt lastig verhaal'

'Huurconstructie Bassett met Fortuna Sittard blijkt lastig verhaal'

Cole Bassett blijft dit seizoen mogelijk toch speler van Feyenoord. De club huurt de Amerikaan ook komend jaar nog van Colorado Rapids, maar hoopte hem daarbij een jaar onder te verhuren aan Fortuna Sittard. Een dergelijke constructie blijkt echter een (waarschijnlijk te) lastig verhaal te zijn, weet 1908.nl.

Vrijdag kwam Voetbal International met het verrassende nieuws dat Fortuna Sittard zich zou gaan versterken met Bassett. Daarbij was nog niet direct duidelijk hoe de constructie in elkaar zou zitten. Feyenoord nam de middenvelder afgelopen januari namelijk voor anderhalf seizoen op huurbasis over. Daar was een optie tot koop bij inbegrepen, maar deze is tot dusver nog niet gelicht.

Zolang dat niet gebeurt, zal het dus niet mogelijk zijn om Bassett door te verhuren. De FIFA-reglementen voor dergelijke constructies zijn per juli 2022 aangepast, wat het voor Feyenoord en Fortuna aanzienlijk lastiger maakt. Vooralsnog blijft Bassett dus speler van Feyenoord. De middenvelder was zondag nog gewoon aanwezig bij de spelerspresentatie op de Open Dag.

Lees meer over
Cole Bassett
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties