Hulshoff: "Sowieso een wedstrijd waar ik nog wel eens vaker aan terugdenk"

Hulshoff: "Sowieso een wedstrijd waar ik nog wel eens vaker aan terugdenk"

Dinsdagavond weet Feyenoord welke tegenstander het kan verwachten in de mogelijke finale van de KNVB Beker, mocht er donderdag afgerekend worden met FC Groningen. De andere halve finale gaat tussen NEC en SC Cambuur, vooral die laatste club is erg speciaal voor Arne Slot en Sipke Hulshoff. Onder de leiding van de trainers van Feyenoord bereikte de club uit Leeuwarden zeven jaar geleden ook de halve finale.

Destijds ging het voor Cambuur mis tegen AZ na strafschoppen. "Daar hebben we het zeker over gehad samen", vertelt Hulshoff in gesprek met De Telegraaf. "De kans bestond natuurlijk dat we SC Cambuur zouden loten, maar eerlijk gezegd is dat sowieso een wedstrijd waar ik nog wel eens vaker aan terugdenk. We waren zó dichtbij. Wat zou het mooi zijn geweest als we toen met 17.000 Leeuwarders naar De Kuip hadden kunnen gaan."

Hulshoff woont met zijn gezin nog altijd in Leeuwarden, maar kan helaas niet live in het stadion een analyse maken van beide ploegen. "Ik kan niet naar de wedstrijd tegen NEC, omdat we zelf in voorbereiding zitten op onze eigen halve finale tegen FC Groningen. Toevallig ben ik afgelopen vrijdag op uitnodiging van vrienden weer eens bij SC Cambuur geweest en het was heel leuk om iedereen weer te zien. Het is een heel warme club."

In de route naar de halve finale won Cambuur in dat jaar van Ajax en FC Utrecht. Hulshoff ziet vooral in trainer Henk de Jong een fantastisch persoon. "Henk is een geweldige trainer, die heel goed past bij Cambuur. Iedereen kan zich met hem identificeren, hij staat altijd open voor een gesprekje met de mensen. Cambuur is een echte volksclub. Daar houden de mensen van normaal gedrag. Het is een beetje Feyenoord in het klein. De club is zo hecht verankerd in de stad en met het nieuwe stadion, dat zo’n beetje in mijn achtertuin staat, kan Cambuur mooie nieuwe stappen gaan maken."

Trainer van Feyenoord
Na zijn tijd bij Cambuur vertrok Hulshoff voor twee seizoenen naar FC Volendam en nu staat hij sinds juni 2022 onder contract in Rotterdam. De assistent trainer van zowel Slot als Ronald Koeman bij het Nederlands Elftal had afgelopen weekend de leiding over de wedstrijd tegen Almere City. Hulshoff hoopt dat de trainer van Feyenoord donderdag weer fit genoeg is om langs het veld te staan in De Kuip. "Hij loopt al een paar weken te kuchen en daar was dit weekend koorts bijgekomen. Dan was het niet verstandig om hier (in Almere, Red.) te zijn."

Lees meer over
Sipke Hulshoff
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties