Hulshoff: "Ik ben supertrots op wat die jongens vandaag hebben laten zien"

Het vizier bij Feyenoord kan gericht worden op de halve finale in de KNVB Beker tegen FC Groningen. Zondagmiddag werd Almere City met 0-2 verslagen in een lastige uitwedstrijd, maar het resultaat is in ieder geval behaald. De Rotterdammers moesten, mede door het afgekeurde doelpunt van Lutsharel Geertruida, lang zoeken naar de openingstreffer. Via twee doelpunten van Yankuba Minteh werd de overwinning uiteindelijk behaald.

"Hij is er net zoals ons heel erg blij mee", begint Sipke Hulshoff voor de camera van ESPN op de vraag of hij Arne Slot al heeft gesproken. "Die analyse zullen we morgen oppakken. Hij moet eerst even goed bijkomen van zijn koorts en ziekte. Hij moet eerst goed herstellen, maar we zullen straks natuurlijk zeker even bellen." Dat Feyenoord lange tijd moeite had met het spel van Almere kwam niet geheel als een verrassing. "Precies zoals wij de wedstrijd al hadden geanalyseerd van te voren, zeiden we al dat dit een lastige wedstrijd ging worden."

"We wisten al dat het veld niet dusdanig goed was en er waarschijnlijk veel lange ballen zouden worden gespeeld. We hadden natuurlijk gehoopt op een snelle goal. Die maken we dan om meer rust te creëren, maar dan wordt hij helaas afgekeurd." De reden waarom het doelpunt is afgekeurd zorgt voor enige verwarring bij sommige mensen. De assistent trainer van Feyenoord kan, zeker met de overwinning op zak, leven met de beslissing. "Ik heb het teruggekeken. Het is interpretatie van de scheidsrechter. Als dat de regels zijn, heb ik die te volgen. Het enige discussiepunt voor mij is dat de bal die Beelen speelt, die komt van dertig of veertig meter, dus hij heeft tijd genoeg om die bal te kunnen controleren."

Toch kijkt Hulshoff niet alleen positief naar het spel van zijn eigen elftal, want de Rotterdammers zaten op sommige momenten niet echt lekker in de wedstrijd. "Ik vond ook dat wij slordig waren en iets te weinig diepte hadden, want ook Almere nodigde ons uit voor diepte loopacties. Je zag ook af en toe als we wel een loopactie hadden dat we wel gevaarlijk werden. Uiteindelijk denk ik dat wij daar te weinig hebben gecreëerd, ook vanuit ons eigen spel in de opbouw."

Fitheid
De zware wedstrijd in Rome had uiteraard ook invloed op het spel van Feyenoord. Hulshoff is erg onder de indruk van zijn spelers. "Nu is dat voor ons geen excuus, want onze jongens zijn best wel fit en zeker in de eerste helft hebben zij daar niet zoveel last van. Naar mate de wedstrijd vordert, zal die pijn wel steeds groter worden. Ik ben zo supertrots op wat die jongens vandaag hebben laten zien. De 120 minuten van afgelopen donderdag en vandaag weer 90 minuten. Het is ontzettend knap wat zij hebben laten zien."

Invallers
"Ik vond onze wissels vandaag ook echt bepalend. Ze hebben iets meer gedaan met de ruimtes die ontstonden achter de laatste linie. Yankuba met een mooie één-tegen-één. Of het een bewuste was, ik heb hem nog niet teruggezien, maar hij schoot hem fantastisch binnen. Ook die tweede goal was heel knap." Als Hulshoff de beelden van Minteh zijn eerste doelpunt te zien krijgt, wordt hij erg enthousiast. "Als je dit ziet zou je zeggen dat het een bewussie is. Dan is het een wereldgoal!"

Cleansheet
Feyenoord heeft vandaag weer de nul gehouden en dat is de zoveelste keer op rij in de Eredivisie. "Dat is ook onze basis. We gaan altijd uit van de nul en je hoopt door middel van ons goede voetbal dat we daar het verschil kunnen maken. De nul voelt bij ons wel als de basis, omdat de marges dusdanig klein zijn is het belangrijk dat die gasten achterin er alles aan doen om de goals tegen te houden." Na de overwinning op Almere kan het vizier op de wedstrijden tegen Groningen en PSV. "Er komt een fantastische week aan. De halve finale tegen Groningen gaat nu natuurlijk alle focus op."

Lees meer over
Sipke Hulshoff
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties