Wieffer: "Wij hadden ook niet veel wissels, dus ik moest wel door"

Wieffer: "Wij hadden ook niet veel wissels, dus ik moest wel door"

Feyenoord heeft de drie punten van Almere mee naar Rotterdam genomen. Vooraf werd al verwacht dat het een zware wedstrijd zou worden tegen een goed georganiseerd Almere City en die verwachting werd ook werkelijkheid. Het afgekeurde doelpunt van Lutsharel Geertruida zorgde ervoor dat de Rotterdammers tot de zeventigste minuut zoekende waren naar een kans. Uiteindelijk zorgde een individuele actie van Yankuba Minteh voor de openingstreffer.

"Het kwam voornamelijk omdat ik een klap op mijn heup kreeg en daar had ik al last van", begint Mats Wieffer tegenover ESPN met de uitleg over waarom hij er minder fit uitzag. "Dan wordt het lastig, maar wij hadden ook niet veel wissels, dus ik moest wel door. Ook met lange ballen was het nog wel fysiek. Dit is wel één van de grootste klote wedstrijden die je kan spelen. Eigenlijk gaat het puur om de winst."

Wieffer is blij met het resultaat, maar blijft ook wel realistisch. "Het was ook niet goed en ik vind wel dat wij moeten verbeteren, ondanks dat het wel heel moeilijk was op dit veld. Afgelopen wedstrijden is het wel vaak een beetje te mager in de score. Vandaag zat er ook gewoon niet meer in, dat zeg ik dan wel eerlijk. Uiteindelijk hebben we hem gewonnen en daar gaat het om."

Mentale strijd
De wedstrijd kwam erg snel na de uitschakeling in de Europa League en dat was wel even schakelen voor de spelers van Feyenoord. "
Dat kwam wel even aan als je op penalty’s verliest en 120 minuten hebt gespeeld. Dat helpt natuurlijk niet mee, maar uiteindelijk denk ik dat we niet heel veel weg hebben gegeven. Ik denk dat Hancko en Beelen heel goed hebben gespeeld vandaag. Eigenlijk alles gewonnen op één kans na die Timon goed pakte. Ik vind wel dat wij aan de bal wat beter konden."

Lees meer over
Mats Wieffer
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties