''Hij kreeg twee kansen die de spits van de Derde Klasse er nog in schiet''

''Hij kreeg twee kansen die de spits van de Derde Klasse er nog in schiet''

De problemen bij Feyenoord zijn inmiddels vaak genoeg benoemd. De Rotterdammers scoren te weinig in sterke fases, en krijgen de doelpunten bij een terugval te makkelijk tegen. In FC Rijnmond werd maandagmiddag vooral de rol van spits Santiago Gimenez daarin kritisch onder de loep genomen.

Het was Jan Everse die de gemiste kansen van de Mexicaan aanhaalde. "Hij kreeg twee kansen die de spits van de Derde Klasse er nog in schiet. Op een enkele goal na schiet hij er niets in." Everse werd er direct op gewezen dat Gimenez met 19 treffers nog altijd topscorer van de Eredivisie is. "Maar hoe lang geleden stond hij op 17?", antwoordde de oud-trainer. "Dat is alweer een tijdje geleden." Gimenez maakte zijn 17e overigens op 3 december tegen PSV.

"Dan heeft hij er ook nog drie gemaakt tegen Excelsior, wat ik niet heel spectaculair vind", vervolgde Everse. "19 goals is prima, maar die goals van die wedstrijd tegen Excelsior had 'ie gisteren moeten maken. Dan ga je met 0-3 de rust in. Dat het nu maar 0-1 stond, is hoofdzakelijk te wijten aan Gimenez. Een topspits? Daar zet ik even een vraagteken bij. Ik geloof niet dat hij geschikt is voor de absolute top, maar Gimenez staat zo in de belangstelling van andere dingen. Misschien dat hij zijn aandacht verlegt.''

Belangstelling
Everse en tafelgenoot Harry van der Laan geloven juist dat die speculaties slecht zijn voor de prestaties van de spits. "Dat geldt voor meer spelers bij Feyenoord", stelde Van der Laan. "In de transferwindow zie je constant allerlei namen vallen. Wieffer, Geertruida, Hartman en deze week weer Hancko. Gimenez uiteraard ook. Over het algemeen gaat het dan allemaal weer niet door. Maar het zijn wel allemaal jonge gasten."

Lees meer over
Santiago Gimenez
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties