''Hij kan ook met veel ruimte in zijn rug spelen''

''Hij kan ook met veel ruimte in zijn rug spelen''

Feyenoord had een drukke transferwindow met veel ingaande en uitgaande (huur)transfers. In het programma Voetbalpraat kwamen onder andere aankopen Jorrit Hendrix en Philippe Sandler ter sprake. Zouden de twee kunnen slagen Bij Feyenoord?

Analist Kees Luijckx "Wat is slagen? Voor Hendrix of Sandler bijvoorbeeld: dat ze echt basisspeler worden? Er staat een vrij goed centrum op het moment dus voor Sandler wordt het lastig. Hendrix kan nog 'volwaardig' zijn als twaalfde man, dan is het voor hem, denk ik, wel geslaagd. Misschien dat hij dat niet per se denkt, maar hij kan wel van waarde zijn."

Tafelgenoot Cristian Willaert: "Ik denk ook niet dat Sandler verwacht dat of Trauner of Senesi morgen opeens op de bank zit, maar verdedigers, zeker Senesi, krijgen ook weleens een gele kaart. Er kunnen schorsingen en blessures komen, dus dan kun je wel aan spelen toekomen en misschien wordt er ook wel gerouleerd. Het verbaast mij dat het mensen verbaast dat Feyenoord Sandler haalt. Ze zeggen: 'ja, maar Sandler is te vroeg naar het buitenland gegaan, die kon het toch nooit redden daar en City koopt wel vijftig spelers per jaar, nu haalt Feyenoord hem en hij heeft een paar jaar niet gespeeld. Punt'."

Loftrompet
"Wat mensen vergeten is dat hij niet is gehaald als een speler die in een bulk gekocht is en ergens op een bijveld trainde (bij Manchester City - red.). Hij is gehaald omdat Pep Guardiola echt in hem geloofde. Hij heeft ook een A-contract en is samen met Mahrez als een van de grote aankopen gepresenteerd."

"Ik ken hem toevallig, dus ik ben ook een beetje bevooroordeeld. Hij dacht: 'ik ga met de beste voetballers van de wereld spelen, dus dit wordt pittig'. Het verbaasde hem dat hij voetballend goed meekon, maar daarnaast was er ook de intensiteit en hoe goed die spelers fysiek in elkaar staken. Dat was een enorme uitdaging en daar heeft hij enorme stappen in gemaakt. Daar werd hij wel in geremd door de blessures die hij kreeg, daardoor is hij achterop geraakt. Als hij fit is, en daar zit hij nu weer tegenaan, dan zit hij op een niveau waar mensen in Nederland zich weleens over zouden kunnen verbazen."

Ook analist Hedwiges Maduro heeft hoge verwachtingen van Sandler. "Ik ben er heel erg benieuwd naar: ik weet heel weinig van hem de afgelopen tijd, want ik heb hem heel weinig in actie gezien. Wat ik nog wel van hem weet: voetballend goed, vertrouwen aan de bal. We weten inmiddels hoe Slot wil spelen, dus hij past ook wel in het Feyenoordspel. Hij kan ook met veel ruimte in zijn rug spelen. Ik ben benieuwd of hij gaat spelen en, als hij gaat spelen, of hij er dan blijft staan. Dat gevoel heb ik namelijk wel, want ik vind het wel een hele goede speler. Hendrix vind ik een speler voor de breedte."

Lees meer over
Philippe Sandler
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties