''Hij is pas 26, dan kan je zeker in Italië nog jaren mee''

''Hij is pas 26, dan kan je zeker in Italië nog jaren mee''

David Hancko heeft zich ook weten te onderscheiden bij Feyenoord als linksback. De Slowaak speelde een uitstekende wedstrijd tegen FC Utrecht en ontvangt dan ook de nodige complimenten. Oud-voetballer John van Loen geniet van Hancko en ziet de 26-jarige verdediger al sinds zijn komst een hoog niveau halen.

"David Hancko van Feyenoord is de speler van de week. Hancko is buitencategorie," vertelt Van Loen in gesprek met De Telegraaf. "Een speciale prof, als je Arne Slot ook over hem hoort. Zo eentje die er álles aan doet om fit te zijn, tot aan z’n eet- en rustmomenten. Dat maakt hem ook superfit en dan zie je hem op het einde van een wedstrijd nog net zo tekeergaan als in de eerste minuut. Het maakt ook niet uit of hij links centraal of linksback staat. Als linksback lijkt hij zelfs nog beter, want dan scoort hij steeds. En ook geen lullige doelpunten…"

Kees Kwakman verwacht dat Hancko niet meer te behouden is aankomende zomer. "Ik denk dat hij heel interessant is voor een hoop clubs. Goede linksbenige verdedigers liggen niet voor het oprapen. Hij presteert heel stabiel en zit fysiek echt goed in elkaar. Feyenoord kan deze zomer wel wat geld aan hem verdienen. Ik vind het altijd lastig in te schatten welke club dan. Paris Saint-Germain had deze winter interesse, dat zal dan wel als back-up zijn denk ik. Het is heel moeilijk in te schatten wat precies zijn niveau is. Maar ik ben ervan overtuigd dat hij in de grote competities niet zou misstaan."

"Hij hoeft natuurlijk niet gelijk basisspeler te worden bij Manchester City, hij kan zijn carrière nog zorgvuldig opbouwen. Hij is pas 26, dan kan je zeker in Italië nog jaren mee," vervolgt de analist van ESPN. De oud-voetballer leeft verder mee met Quillindschy Hartman. ''Toen ik het interview met Slot hoorde, vreesde hij al voor het ergste. Hartman krijste het ook uit. Het is heel triest voor die jongen. EK weg, mogelijke transfer weg. We moeten hem vooral heel erg veel beterschap wensen. Het komt wel goed met hem, volgens mij is het een sterke, stabiele jongen.''

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties