Hiele: "Misschien is het toch eens tijd om onderzoek te doen"

Hiele: "Misschien is het toch eens tijd om onderzoek te doen"

Feyenoord moet het opnieuw lange tijd stellen zonder eerste keeper Justin Bijlow. Zondag maakte de club bekend dat een polsbreuk hem meerdere weken langs de kant zal houden. Voormalig Feyenoord-doelman Joop Hiele vraagt zich af of Feyenoord het blessureleed van de doelman niet eens kritischer moet onderzoeken.

"Ik ken Justin al vanaf zijn jeugdjaren bij de club", begon Hiele in De Telegraaf. "Wat is de reden dat hij elk seizoen zoveel wedstrijden mist? Het zijn elke keer incidenten en andere blessures, maar misschien is het toch tijd om eens al die blessures naast elkaar te leggen en onderzoek te doen", opperde hij.

Ieder seizoen tien tot vijftien wedstrijden
Hiele benadrukte dat Bijlow 'nog steeds een toptalent is', die bij Feyenoord én Oranje onder de lat thuis hoort. "Maar hij is inmiddels 25 jaar. Trainers zetten hem elke keer direct weer onder de lat als hij terug is van een blessure en dat gun ik hem ook. Over zijn kwaliteiten bestaat geen discussie. Maar Feyenoord moet als club ook aan andere aspecten denken. Als er steeds seizoenen zijn waarin hij tien tot vijftien wedstrijden mist..."

Afgelopen zomer stond Bijlow nog in de belangstelling van Manchester United. Mocht de doelman ooit die stap willen maken, dan is het volgens Hiele belangrijk om te weten waar zijn blessuregevoeligheid vandaan komt. "In Engeland weet je dat hij bij een blessure van tien weken al twintig wedstrijden mist. Daar is altijd een dubbel programma."

Wellenreuther als vervanger
De komende weken zal Feyenoord dus weer een beroep moeten doen op reservedoelman Timon Wellenreuther. Een vervanger van buitenaf halen is volgens Hiele niet nodig. "Wellenreuther heeft vorig seizoen op zijn eerste twee, misschien een beetje onwennige duels na, prima gekeept. En waar haal je in deze fase op de transfermarkt een echte eerste keeper vandaan? Als je al ergens elke week speelt, ga je niet bij Feyenoord op de bank zitten als Bijlow weer fit is."

Lees meer over
Justin Bijlow
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties