"Het zou goed kunnen dat Slot de volgende is die internationaal doorbreekt"

"Het zou goed kunnen dat Slot de volgende is die internationaal doorbreekt"

Feyenoord-trainer Arne Slot heeft zijn eerste Klassiekerzege binnen. Het was een overwinning waar de trainer zelf ook een flink aandeel in had, oordeelde Guus Hiddink. De voormalig toptrainer en huidig voorzitter van vakvereniging Coaches Betaald Voetbal bekeek de kraker tussen Ajax en Feyenoord vanuit trainersperspectief en sprak erover met de NOS.

Al voor de wedstrijd zocht de omroep Hiddink op om voor te beschouwen en ook het Feyenoord van Slot te bespreken. "Ze hebben een goed team, waar je de hand van Slot heel duidelijk in terug ziet", begon Hiddink, die het te kort door de bocht vond om enkel van een goede mentaliteit te spreken. "Mentaal is een breed begrip."

Intensiteit
Liever heeft hij het over de intensiteit die Feyenoord in zijn spel legt. "Ze kunnen de intensiteit opbrengen om heel snel om te schakelen. Als ze balverlies lijden, gaan ook de 'betere spelers' aan het werk om snel die bal te heroveren. Dat is mooi om te zien. Ik heb een paar jaar in Engeland mogen rondzwerven en daar zie je die intense wedstrijden elke drie, vier dagen."

Hiddink voorspelde daarbij een zege én kampioenschap voor Feyenoord, waarvan er één alvast is uitgekomen. "Het was een duel vol duels, met af en toe iets te veel overtredingen, maar desalniettemin was het goed", blikte hij na afloop terug. "Feyenoord weet het dan in de tweede helft, zoals zo vaak dit seizoen, toch weer om te draaien. Dat vind ik echt mooi om te zien."

Ingrepen Slot
Een sleutelmoment was voor Hiddink de vroege wissel van Quilindschy Hartman, die tegen zijn tweede kaart aan zat. "Veel trainers gokken erop dat zo'n spelers geen tweede gele kaart krijgt. Maar ik denk dat je altijd moet ingrijpen als je een goede vervanger in huis hebt. Want een beetje slim team gaat daar ook op spelen, om een tweede gele kaart te forceren. Die wissel was goed. Het was geen abc'tje, want je moet het wel durven."

Ook in de rust greep Slot in, merkte Hiddink op. Volgens hem had de Feyenoord-trainer zijn ploeg de opdracht gegeven om met meer rust aan de bal te voetballen. "In mijn ogen krijgen teams die kort durven te spelen meer ruimte om vervolgens in de versnelling de aanval te kiezen. Ook Feyenoords inspeelpasses van achteruit waren een stuk beter. En Ajax vond het moeilijk om zich daartegen te wapenen."

Volgende stap
Of Slot na twee seizoenen bij Feyenoord klaar is voor een volgende stap in zijn carrière? "Wat hij doet bij Feyenoord, verdient alle lof. Het zou goed kunnen dat hij na Erik ten Hag bij Manchester United de volgende is die internationaal doorbreekt. Kroonprins? Nee, dat woord moet je nooit gebruiken. Er zijn in het verleden zoveel trainers kroonprinsen genoemd. Slot is gewoon een heel goede coach. Punt."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties