"Het was niet de reactie die je na Twente verwachtte van Feyenoord"

"Het was niet de reactie die je na Twente verwachtte van Feyenoord"

Feyenoord kon dit weekend weer drie punten bijschrijven na het bezoek aan RKC Waalwijk, maar had het wederom niet makkelijk. De kansenverhoudingen waren ruimschoots in het voordeel van de Rotterdammers, maar het verschil bleef slechts één doelpunt.

"Ze hebben dit seizoen wel een aantal wedstrijden makkelijker gewonnen dan vorig jaar", begon Mikos Gouka in de AD Voetbal Podcast. "Dit was een vreemde wedstrijd, want de eerste helft was echt moeizaam. In de tweede helft had Feyenoord eigenlijk geen moeite met RKC, behalve dat het zelf maar één goal maakte. Dan is er altijd de mogelijkheid dat er nog een verdwaalde bal invliegt."

Zeker na de nederlaag tegen FC Twente, had Gouka meer van de wedstrijd in Waalwijk verwacht. "Het was niet de reactie die je verwachtte van Feyenoord, waar de lat inmiddels flink omhoog is gegaan. Je verwachtte dat ze RKC echt van het veld gingen blazen. Dat viel tegen. De start was goed - ze hadden in de eerste minuut al kunnen scoren - maar ze gaven toch te veel weg en kwamen 1-0 achter. Na rust komt de omsingeling en weet je dat 'ie gaat vallen. Feyenoord kreeg ook wat kansen op meer, maar je moet ook in acht nemen dat RKC met tien man speelde. Ook dit was geen wedstrijd waar je veel aan hebt richting de Champions League."

Sneller killen
Toch ziet Gouka in dat het missen van kansen - ook in andere wedstrijden - nog geen groot probleem is. "Feyenoord staat na 11 wedstrijden op 35 goal. Als je doorrekent, kom je aan het eind van het seizoen op meer dan 100 goals uit. Dat zou uitstekend zijn. Daar ligt het dus niet aan, maar Feyenoord moet dit soort wedstrijden wel sneller killen en zorgen dat het niet in de problemen komt."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties