"Het kritisch vermogen in De Kuip is ver te zoeken"

"Het kritisch vermogen in De Kuip is ver te zoeken"

Hoewel er nog genoeg wedstrijden zijn te spelen in de Eredivisie, is het voor iedereen wel duidelijk dat Feyenoord voorlopig niet meer aan het kampioenschap hoeft te denken. Nadat er vorige week gelijk werd gespeeld tegen FC Twente is het gat met PSV nu twaalf punten. Met de wedstrijden van dit weekend is het een realistische mogelijkheid om in te lopen, maar zelfs dan zijn negen punten nog erg veel.

"Die eerste wedstrijd (Ajax tegen PSV, Red.) is met het oog op de landstitel een stuk minder interessant geworden omdat Feyenoord twee punten verspeelde thuis tegen FC Twente", begint Wim Kieft in zijn column bij De Telegraaf. "De schwung is eruit, de honger straalt er niet van af en het kritisch vermogen in De Kuip is ver te zoeken. Hoe kan het anders dat je niemand hoort over dat gelijkspel tegen FC Twente? Dan moet het toch stormen? Je hoort alleen trainer Arne Slot klagen over zijn buitenspelers, die niet leveren omdat ze het niveau niet hebben." De analist vindt het bijzonder van Slot dat hij zo over zijn buitenspelers praat, omdat hij zelf goedkeuring heeft gegeven of in het geval van Alireza Jahanbakhsh zelf al eerder met hem heeft gewerkt. "In zo’n geval moet je ook bij jezelf te rade gaan als Arne Slot."

Kieft vindt het onbegrijpelijk dat, hoewel het lastig zal zijn, de ambitie niet wordt uitgesproken om vol voor de eerste plek te gaan. "Bij Feyenoord ontbreekt het geloof en hoor je voornamelijk dat de ploeg zich richt op de tweede plaats die ook recht geeft op deelname aan de Champions League volgend seizoen. Maar met geloof in het consolideren van de landstitel en twee punten meer had Feyenoord bij winst van Ajax op PSV op zeven punten gekomen. Nu kan PSV zich een nederlaag veroorloven in de Johan Cruijff ArenA."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties