''Het is wel een heel lastige uitgangssituatie''

''Het is wel een heel lastige uitgangssituatie''

De verkoop van zowel Tyrell Malacia als Luis Sinisterra levert de Rotterdammers naast heel veel geld ook hoofdbrekens op, aldus de mannen van het programma Voetbalpraat.

"Ze hebben er nadrukkelijk voor gekozen dat het geld op het veld verdiend moet worden. Dit zijn de eerste vruchten die ze daar nu van plukken. Dan kun je er ook niet omheen dat je ze ook moet verkopen", zo vertelt journalist Sjoerd Mossou. "Alleen: als Slot er nu nog een keer in slaagt om een seizoen te draaien zoals het vorige, dan moeten we hem maar gelijk bondscoach maken, want het is wel een heel lastige uitgangssituatie."

Hans Kraay deelt de zorgen van Mossou. "Er moet dus echt een hele goede buitenspeler bij die doelpunten maakt en een nummer tien die doelpunten maakt: dan ben je zo door je twintig miljoen heen", aldus Kraay, die refereert aan het percentage van de 40% die Feyenoord van de transferinkomsten uit mag geven aan nieuwe aankopen. Er worden daarnaast ook nog vraagtekens geplaatst bij de kwaliteiten van Patrik Wålemark: die lijkt zijn transfersom van 3,5 miljoen niet waar te gaan maken volgens de tafelgasten.

Arnesen
Dan is er ook nog eens het plotseling wegvallen van technisch directeur Frank Arnesen. "De ervaren voetbaldirecteur, die toch alles geregisseerd heeft de afgelopen anderhalf jaar, zit nu ziek thuis. Dan wordt het er ook niet gemakkelijker op, zeker in deze fase van het seizoen. Dat is nogal wiedes natuurlijk, maar ook nog met de uitgangspositie die er nu is", zo meent Mossou. "Twintig miljoen lijkt veel, maar vanuit het perspectief van een Nederlandse club is het ook weer heel weinig. Dan zul je bij wijze van spreken nog steeds de Trauners en de Aursnes' op moeten vissen uit de Oostenrijkse en Noorse competities."

De verwachting is wel dat de scouting er op heeft geanticipeerd. Mossou: "Het is zo duidelijk wat Slot qua voetbal wil, dat is ook wel winst ten opzichte van vorige jaren, dat je dan zou denken dat het wat gemakkelijker wordt om te scouten. Dat is afgelopen zomer ook wel gebleken."

Malacia
Kraay geeft ook nog aan dat de beoogde vervanger van Malacia, Ian Maatsen, het niveau van diezelfde Malacia benadert en dat zijn, voorlopige, afzegging een behoorlijke aderlating is voor Feyenoord. "Het was heerlijk geweest voor ze om die te huren, maar ze kunnen nu weer opnieuw beginnen om de opvolger van Malacia te vinden." De stadionclub heeft blijkbaar niet echt voorgesorteerd op een vertrek van de linksachter wordt er geopperd. Mossou denkt dat Feyenoord heus wel een goede oplossing gaat vinden voor de linksbackpositie. "Het is relevant om lang te wachten, want spelers worden goedkoper naarmate de transferdeadline nadert."

Lees meer over
Arne Slot
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties