"Het is toch allemaal anders als Feyenoord kampioen wordt"

"Het is toch allemaal anders als Feyenoord kampioen wordt"

Voor het eerst in zes jaar tijd lijkt Feyenoord weer kampioen van de Eredivisie te gaan worden. Lange tijd heerste er rond de eventuele landstitel nog veel voorzichtigheid in Rotterdam, maar inmiddels is vrijwel iedereen overtuigd. Dat merken ook de verslaggevers die in de NOS Voetbalpodcast alvast vooruitblikken op het kampioenschap.

Zo viel het Jeroen Elshoff op dat Het Legioen inmiddels al een voorschot neemt op de titel. "'Ga staan voor de kampioen', hoor je ze minutenlang zingen. De vrolijkheid, de manier waarop er wordt omgegaan met het elftal. Dat zie je echt alleen in Rotterdam. Ik heb al heel wat kampioenschappen bij andere ploegen meegemaakt, maar het is toch allemaal anders als Feyenoord kampioen wordt."

Een groot verschil met de voorgaande landstitels, is dat Feyenoord dit keer al een tijdlang een ruime voorsprong heeft op de concurrentie. "Dit is de titel van het zelfvertrouwen", stelde Arman Avsaroglu. "Bij de vorige titel was dat wel iets anders. Toen was er een soort collectief trauma op die club ingedaald en voelde de titel als een bevrijding. Nu heb je al weken het gevoel: de aanstaand kampioen is hier aan het spelen."

Kampioensfeest
Wat dat gaat betekenen voor het aanstaande kampioensfeest? "Het wordt minder bijzonder, minder beladen. Ik heb best wat internationale wedstrijden gezien, maar ik heb zelden zoiets meegemaakt als in 2017. Wat er toen aan emotie door dat stadion gierde, dat was heel zeldzaam. Dat gaat volgende week niet gebeuren."

"Het wordt minder beladen, maar wel een groot feest", voorspelde Avsaroglu. "Misschien wel een groter feest dan toen. Die hele last van toen, die is er nu niet. Ze kunnen gewoon feest vieren, gewoon blij zijn. Ik denk dat dat is wat we gaan zien volgende week."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties