"Het is geen straf om een coach van Feyenoord te zijn"

"Het is geen straf om een coach van Feyenoord te zijn"

Exact één jaar na de verloren Europese finale in Tirana maakte Slot via de media bekend volgend seizoen met alle plezier trainer van Feyenoord te blijven. Mario Been had deze uitkomst al langer verwacht.

''Voor veel mensen was het een verrassing'', opent Been in gesprek met ESPN. ''Als je al onze programma's na gaat kijken, heb ik altijd geloofd in het feit dat hij nog niet klaar was bij Feyenoord." De oud-Feyenoorder ziet ook dat het heel belangrijk is dat Slot in Rotterdam blijft. "W
e weten allemaal vorig jaar en dit jaar weer een geweldig Europese reeks en het kampioenschap, dan hoef ik niet te vertellen hoe belangrijk hij is geweest in het proces van Feyenoord."

"Ik denk wel dat doordat Slot blijft, het ook voor spelers een bepalende factor kan zijn om te zeggen: 'hier wil ik blijven, succes gegarandeerd en we gaan door.' Je hoeft niet altijd te zwichten voor geld, je ziet nu ook dat hij blijft.''

Nieuw contract
In de onderhandelingen met Dennis te Kloese is naar alle waarschijnlijkheid een akkoord gekomen op een nieuw contract voor Slot. Been denkt dat dit de juiste keuze is van de hoofdtrainer van Feyenoord. "Ik kan me voorstellen dat hij nu meer salaris heeft gekregen en eventueel dat de clausule minder is geworden, waardoor hij straks makkelijker een stap kan maken. Ik heb altijd gezegd, het is geen straf om een coach van Feyenoord te zijn en zeker niet op dit moment. Hij kan het elftal enorm gaan versterken en hij weet waar die mee bezig is. Champions League spelen met Feyenoord in een vol stadion zal ook geweldig zijn."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties