"Het geeft aan wat een verschil fitheid en doorzettingsvermogen maakt"

"Het geeft aan wat een verschil fitheid en doorzettingsvermogen maakt"

Feyenoord slaagde er zaterdag wederom in om een wedstrijd in de slotfase te beslissen. De thuiswedstrijd dreigde in een 0-0 gelijkspel te eindigen, tot in de 88e minuut Oussama Idrissi alsnog het net wist te vinden. Hoe sterk Feyenoord dit seizoen in de laatste fase van de wedstrijd is, wordt onderschreven door de statistieken.

Daarop wees Bart Frouws van Voetbal International in VI ZSM. "Het was dit kalenderjaar al de vierde keer dat Feyenoord op deze manier nog punten pakte in de slotfase. Vanaf de 85e minuut hebben ze in totaal zes punten gepakt door late goals: ze wonnen van AZ en FC Groningen en speelden gelijk tegen FC Utrecht en PSV."

"Als je een stand maakt na alle wedstrijden tot en met de 85e minuut, dan staat Feyenoord vierde met drie punten achterstand op Ajax. In werkelijkheid staan ze drie punten voor op Ajax. Het geeft maar aan wat een verschil die fitheid en dat doorzettingsvermogen maakt", concludeerde Frouws.

"Ik tweette dit na de wedstrijd. Toen kreeg ik allemaal reacties als 'flauwe statistiek' en 'een wedstrijd duurt 90 minuten'. Ik snap het, maar dit geeft wel aan hoe cruciaal die slotfase kan zijn. Als je dan inderdaad nog de energie hebt, dan is dat heel gunstig voor Feyenoord."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties