Jans: "Of Feyenoord kampioen wordt? Ik denk het wel"

Jans: "Of Feyenoord kampioen wordt? Ik denk het wel"

Feyenoord mag zich ook na 24 wedstrijden nog altijd koploper van de Eredivisie noemen. De ploeg zette tegen FC Groningen weliswaar een van de zwakste optredens van dit seizoen neer, maar wisten dankzij Oussama Idrissi toch met 1-0 te winnen. In Studio Voetbal werden de wedstrijd van zaterdagavond en de kampioenskansen van Feyenoord besproken.

"Ik vond Feyenoord echt matig", begon Rafael van der Vaart. "Ze hadden mazzel dat FC Groningen, en met name Elvis Manu z'n schoenen verkeerd om aan had. Vooral in de eerste helft waren er momenten dat Manu met zijn snelheid heel gevaarlijk werd, maar de kwaliteit was er even niet. Feyenoord heeft het geluk, ik heb het gevoel dat alles een beetje hun kant op valt."

Ook tafelgast en FC Twente-trainer Ron Jans noemde het woord 'geluk', al was hij ook lovend over Feyenoord zelf. "Of ze kampioen worden? Ik denk het wel. Het is de meest stabiele club. Dit seizoen valt het allemaal een beetje hun kant op. Ze hebben de meeste punten en het resterende programma speelt ook zeker mee. Niet dat alles makkelijk is, want alles (de zeges van Feyenoord, Ajax, PSV en AZ, red.) werd 1-0 dit weekend."

Niet veel kansen
Van der Vaart verwees naar een uitspraak van trainer Arne Slot dat Feyenoord geen ploeg is die veel kansen creëert. "Hij bekritiseert zijn ploeg, maar zegt ook dat het eigenlijk heel knap is waar ze staan, omdat ze misschien niet zo goed zijn als iedereen zegt", legde hij die woorden uit. "Het was vooral een mooi compliment voor hemzelf", vulde Pierre van Hooijdonk ietwat cynisch aan.

Opnieuw was het Jans die als enige aan tafel wel de complimenten aan Feyenoord wilde uitdelen. "Ze doen het ook gewoon hartstikke goed", reageerde hij op Van der Vaart en Van Hooijdonk. "Bijlow is eruit, op het middenveld hebben ze heel veel moeten aanpassen en Trauner is een tijd weggeweest. En toch blijven ze gewoon punten pakken."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties