Hartman kan 71ste Feyenoord debutant in Oranje worden

Hartman kan 71ste Feyenoord debutant in Oranje worden

Quilindschy Hartman maakt een stormachtige ontwikkeling door bij Feyenoord. De talentvolle linksback is geselecteerd voor het Nederlands Elftal en kan tegen Griekenland zijn officiële debuut voor Oranje wel eens gaan maken. Wanneer dit daadwerkelijk gebeurt, wordt Hartman de 71ste Feyenoorder die zijn debuut maakt in Oranje.

Sinds de oprichting van Feyenoord hebben namen als Coen Moulijn, Gaston Taument, Bert Konterman en Dirk Kuyt via de Rotterdamse club hun debuut mogen maken in het Nederlands Elftal. Opvallend genoeg staat de zelf opgeleide Robin van Persie niet in het lijstje. De topscorer aller tijden van Oranje (50) maakte pas zijn opwachting nadat hij een transfer had gemaakt van Feyenoord naar Arsenal.

Mats Wieffer en Lutsharel Geertruida zijn de twee Feyenoorders die het meest recent hun debuut hebben gemaakt voor het Nederlands Elftal. De middenvelder deed dat tegen de gewonnen thuiswedstrijd in De Kuip tegen Gibraltar en de verdediger stond voor het eerst op het veld tijdens de verloren uitwedstrijd tegen Frankrijk. Bertus Bul was in 1923 de eerste Feyenoorder die mocht uitkomen voor het Nederlands Elftal.

In totaal heeft het Nederlands Elftal 109 spelers van Feyenoord opgeroepen. Vanaf 2000 waren dat Paul Bosvelt, Patrick Paauwe, Pierre van Hooijdonk, Romeo Castelen, Dirk Kuyt, Nicky Hofs, Henk Timmer, Tim de Cler, Denny Landzaat, Ron Vlaar, Leroy Fer, Joris Mathijsen, Stefan de Vrij, Bruno Martins Indi, Daryl Janmaat, Jordy Clasie, Ruben Schaken, Miquel Nelom, Jean-Paul-Boetius, Terence Kongolo, Kenneth Vermeer, Tonny Vilhena, Steven Berghuis, Rick Karsdorp Jens Toornstra, Justin Bijlow, Tyrell Malacia, Guus Til, Lutsharel Geertruida en Mats Wieffer.

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties