Hartman: "Ik kreeg wel een lach op mijn gezicht"

Hartman: "Ik kreeg wel een lach op mijn gezicht"

Quilindschy Hartman heeft een fantastische week achter de rug. Afgelopen dinsdag verlengde de verdediger zijn contract bij Feyenoord tot medio 2026 en vrijdag werd bekend dat de linksback zich komende week mag melden bij Het Nederlands Elftal.

"Ik denk dat we er constant de druk op hadden", begint Hartman zijn analyse op de wedstrijd tegen FC Utrecht. "We konden eigenlijk aanval na aanval opzetten. Uiteindelijk was het wel een makkelijke middag." Toch was de tegentreffer uit een standaardsituatie wel een domper. "We hebben het er van te voren over gehad, dus dat is rot. Maar tegelijkertijd vind ik het wel knap dat we daarna niet van slag raken en doorgingen."

Na een slechte seizoensstart is nu te zien dat het elftal steeds beter begint te voetballen. "Ik heb het al vaker gezegd, want het leek misschien wat slechter dan dat het was. Als je naar het spelbeeld keek, waren we tegen PSV lang in de wedstrijd. Tegen Fortuna een rode kaart bijna heel de wedstrijd, daarna Sparta-uit waar we eigenlijk ook wel moesten winnen. Bij ons was er eigenlijk nooit zo’n gevoel van 'er is paniek'. Na Almere en vandaag denk ik dat er nog steeds niks aan de hand is."

Complimenten voor Ivanušec
Komend seizoen moet Hartman aan de linkerkant veel samenwerken met Ivanušec en dat leek de eerste wedstrijd tegen FC Utrecht goed te beginnen. "Het is een goede speler, hij snapt het spel wel. We hebben pas één week samen getraind en ik voelde wel nu al dat hij mij ook aanvoelt." Aan de kwaliteiten van de aanvaller kon je goed zien dat hij een international van Kroatië is. "Dat zie je vandaag ook wel, dat hij aan zijn eentje in de bal iets kan creëren. Dat is zeker een aanwinst voor ons."

Geselecteerd voor Oranje
Maandag mag de verdediger van Feyenoord zich voor het eerst gaan melden in Zeist voor Het Nederlands Elftal. Ondanks dat het een spannende week zal worden, kijkt de linksback er vooral naar uit. "Gewoon gezonde kriebels, net als de vorige keer Jong Oranje en de eerste keer hier. Nu is het wel een overtreffende trap, dus ik heb er wel heel veel zin in. Ik ben heel benieuwd naar het niveau van de jongens. Ik heb er alleen maar positieve gevoelens bij." Hartman kreeg het een half uur voor de officiële bekendmaking in de kleedkamer te horen van Arne Slot. "Ik kreeg wel een lach op mijn gezicht. Iedereen ging klappen en juichen voor me. Zonder hun had ik dit natuurlijk ook niet kunnen doen."

Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties