Hartman: "Een periode waar ik als voetballer veel van heb kunnen leren"

Quilindschy Hartman heeft dit seizoen pas twee wedstrijden gemist en is niet meer weg te denken uit het elftal van Arne Slot. De ontwikkeling die hij vorig seizoen maakte, zet hij nu knap voort. Alles lijkt erop dat de linksback van Feyenoord aankomende zomer een mooie vervolgstap in zijn carrière kan maken, nadat hij hopelijk een succesvol EK heeft gespeeld met het Nederlands elftal.

"Het was wel even lekker", reageert Hartman op zijn vrije week voorafgaand aan het duel met Heracles Almelo. "Sinds het begin van de tweede seizoenshelft hebben we vaak een dubbel programma gehad. Dat heb ik wel ervaren als leuk, maar tegelijkertijd ook wel pittig. Dan denk ik vooral mentaal elke keer reizen en hotels. Dan is het wel lekker om een paar dagen je verstand op iets anders te zetten."

"Gewoon even niet denken aan het feit dat je tien punten achterstaat, dat je je moet kwalificeren voor de Champions League, dat je bezig bent met het EK. Dat kan je gewoon echt even loslaten." Vooral de maand februari was ongekend met veel topwedstrijden. "Ik denk dat hij nog drukker was als vorig jaar. Ik heb het ervaren als heel leuk, want we hebben echt alleen maar topwedstrijden gespeeld. Met de uitschakeling in de Europa League niet allemaal met het gewenste resultaat, maar wel een periode waar ik als voetballer veel van heb kunnen leren. Het hoeft niet altijd met heel mooi voetbal gepaard te gaan."

Als voetballer is Hartman in de afgelopen twee maanden ook gegroeid. "Ik denk dat ik sterker ben geworden. Buiten de halve finale tegen Groningen heb ik alles helemaal gespeeld en ik denk dat dat je beter maakt. Trainen is leuk en leer je veel van, maar uiteindelijk komt het samen in een wedstrijd. Als je dan zoveel achter elkaar speelt proef je een beetje hoe dat is en hoe je daar mee om kan gaan."

Hoewel het misschien een vol programma was, zijn het wel weken waar je als kleine jongen van droomt. "Allemaal mooie wedstrijden gespeeld met duels tegen PSV en AS Roma. Het zijn mooie wedstrijden geweest en het is wel iets waar je vroeger naar keek. Dat je daar dan nu staat is wel heel leuk. Als ik terugkijk naar vorig jaar kan ik fysiek een stuk makkelijker de wedstrijden volhouden. Ook in kleine slimmigheidjes word je steeds volwassener. Dat neem je wel mee in zoveel topwedstrijden."

Kampioenschap
Hartman is heel realistisch als het gaat om het vervolg van dit seizoen. "Voor de laatste kans op een titel hadden we wel moeten winnen. Ik zie het niet gebeuren dat PSV nog tien punten gaat verspelen." Feyenoord en PSV troffen elkaar dit seizoen vier keer en telkens lag het dicht bij elkaar. "De wedstrijden tegen de wat kleinere clubs aan het begin van dit seizoen en aan het begin van de tweede seizoenshelft hebben ons genekt uiteindelijk."

Champions League
Het voelt inmiddels weer als lang geleden, maar aan het begin van dit seizoen maakte Feyenoord nog indruk in de Champions League. Hoe Hartman terugkijkt op die periode? "Uiteindelijk teleurstellend, omdat we niet door zijn gegaan en ik echt denk dat er voor ons kansen lagen. Als je kijkt naar het spelbeeld van al die wedstrijden, denk ik dat we misschien wel door hadden moeten gaan. Dat is teleurstellend, maar tegelijkertijd natuurlijk ook wel trots op ons team als je kijkt naar hoeveel jonge spelers we hebben, bijna iedereen maakte zijn debuut in de Champions League. We hebben wel echt gedurfd en ons eigen spel kunnen spelen."

Lees meer over
Quilindschy Hartman
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties