Hartman: ''Eerder teleurgesteld dan tevreden''

Bij Feyenoord overheerst een dubbel gevoel na afloop van de thuiswedstrijd tegen AS Roma. De Rotterdammers misten een aantal sterkhouders tegen de Italianen, maar mede door het sterke optreden van onder meer Thomas Beelen en Timon Wellenreuther knokte de thuisploeg zich in de wedstrijd.

''Ik lach eigenlijk altijd, maar het is een beetje dubbel'', begint Hartman in gesprek met ESPN. ''Over negentig minuten kan ik wel tevreden zijn met 1-1. Ik denk dat het redelijk oké is, maar als je met 1-0 de rust in gaat en je krijgt in de tweede helft een stuk minder kansen tegen, dan is het toch zonde dat je hier gelijk speelt.''

Feyenoord en AS Roma scoorden eigenlijk allebei vrij onverwachts. ''We deden elkaar pijn op momenten dat je het niet verwacht. Als je met 1-0 de rust in gaat, dan hoop je met een beter resultaat dan 1-1 weer de kleedkamer in te gaan. Ik denk dat we eerder teleurgesteld zijn dan tevreden.''

Het doelpunt van Igor Paixao voelde ook als een doelpunt voor Hartman. ''Wel een beetje. Ik was hier al een tijdje naar op zoek. Ik heb aan het begin al aangegeven dat ik meer assists moest geven. Nu heb ik er een meer dan vorig seizoen, dat is een goede ontwikkeling en het kunnen er nog veel meer zijn. Het is wel lekker dat het een keer goed valt.''

Hartman stond de eerste twintig minuten een aantal keer te aanvallend, waardoor AS Roma gevaarlijk kon worden. Slot moest ingrijpen. ''Op een gegeven moment kom je zo ver uit je positie dat het een beetje onnatuurlijk aanvoelt. Dan is het ook onlogisch om door te gaan, en dan komt er ook meer ruimte op mijn positie voor Karsdorp. Dan is het belangrijk dat je communiceert, maar dat is vrij lastig in een stadion met vijftigduizend mensen. Dat heeft de trainer op een gegeven moment omgezet en toen ging het beter.''

Feyenoord miste vandaag onder meer Gernot Trauner en Quinten Timber. De spits Santiago Gimenez bleek niet fit genoeg om een volledige wedstrijd te spelen. AS Roma was wel op volle oorlogssterkte. Is een gelijkspel dan niet een uitstekend resultaat? ''Als je het zo bekijkt, kun je gematigd tevreden zijn. Read heeft ook nog zijn debuut gemaakt, dus het is mooi om te zien dat er nog steeds jongens vanuit de jeugd doorkomen.''