Hancko verbreekt Slowaaks record en overtreft Neymar en Sükür

Hancko verbreekt Slowaaks record en overtreft Neymar en Sükür

David Hancko heeft zichzelf maandagavond in de recordboeken geschoten. De verdediger van Feyenoord was na exact 9,5 seconden trefzeker voor Slowakije. Hancko is daarmee de snelste doelpuntenmaker ooit voor het Slowaakse elftal en staat nu in de top tien van snelste doelpuntenmakers aller tijden tijdens een interlandwedstrijd.

Het record voor Slowakije stond sinds 2001 op naam van Szilárd Németh. De inmiddels 46-jarige Slowaak wist na achttien seconden te scoren tegen Azerbeidzjan tijdens de kwalificatiewedstrijd voor het WK 2002 in Japan en Zuid-Korea. Hancko heeft het record na 8203 dagen met 8,5 seconden weten te verbreken en zal voorlopig niet uit de verschillende statistiekenlijsten verdwijnen.

Het doelpunt van Hancko tegen Liechtenstein vinden we ook terug op de vijfde plaats in de lijst van de top tien snelste doelpuntenmakers tijdens een interlandwedstrijd. Lukas Podolski blijft de recordhouder. De Duitser scoorde na zes seconden tijdens een vriendschappelijke wedstrijd tegen Ecuador in 2013. Christian Benteke (8,1 seconden), Davide Gualtieri (8,3 seconden) en Paul Onuachu (9 seconden) waren allemaal sneller dan Hancko.

Hakan Sükür (10,8 seconden), Diego Souza (12 seconden), IM Vijayan (12 seconden), Yan Naing Oo (13 seconden) en Neymar (14 seconden) maken de top tien compleet. Hancko vertelde na afloop van de gewonnen wedstrijd in een gesprek met Sport1 dat er vooraf op dit scenario was getraind. ''We hadden dit geoefend, we hadden deze variant klaarliggen voor de aftrap. Božo legde me de bal perfect met het hoofd neer, en ik ben blij dat het lukte.''

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties