Hancko na acht seconden trefzeker voor winnend Slowakije

David Hancko strijdt met Slowakije om de tweede plaats in Groep J. De Slowaken moesten winnen van laagvlieger Liechtenstein om in de race te blijven voor kwalificatie voor het EK 2024 in Duitsland. Met de verdediger van Feyenoord in de basis werd die klus uiteindelijk ook geklaard.

Hancko heeft tijdens de afgelopen vijf EK-kwalificatiewedstrijden van Slowakije nog geen minuut gemist en is een vaste waarde in de ploeg van Francesco Calzona. De Slowaak begon in alle wedstrijden in de basis. Hancko heeft in totaal 31 interlands gespeeld, waarvan 28 als linksback. Slechts twee keer stond de verdediger centraal en één keer als rechtsback.

Het duel van Slowakije begon om 20:45 uur, en Hancko was al snel trefzeker. De 25-jarige verdediger wist na acht seconden het net te vinden. Oud-Feyenoorder Róbert Bozeník was verantwoordelijk voor de assist. Voor Hancko was het zijn derde interlanddoelpunt. Het doelpunt van de linkspoot bleek slechts het startsein van de Slowaken.

Twee minuten later was Ondrej Duda trefzeker, en drie minuten later stond Róbert Mak op het scorebord. Na deze snelle doelpunten nam Slowakije gas terug, en er werd voor rust niet meer gescoord. Ook na rust deed Slowakije het rustig aan en wist dat Portugal niet zou verliezen van Luxemburg. Uiteindelijk eindigde de wedstrijd in een 3-0 overwinning voor Slowakije. Hancko werd drie minuten voor tijd gewisseld.

Slowakije: Dubravka; Tomic, Gyomber, Skriniar, Hancko; Benes, Lobotka, Duda; Mak, Bozenik, Haraslin.
Liechtenstein: Buchel; Wolfinger, Beck, Traber, Malin, Goppel; Luchinger, Wieser, Sele; Salanovic, Saglam.