Hancko op zijn plek bij Feyenoord: "Ik kan niet gelukkiger zijn"

Hancko op zijn plek bij Feyenoord: "Ik kan niet gelukkiger zijn"

Dávid Hancko zit erg goed op zijn plek bij Feyenoord. De Slowaakse verdediger kwam afgelopen zomer over van Sparta Praag om de vertrokken Marcos Senesi te vervangen. In korte tijd groeide hij vervolgens uit tot sterkhouder in De Kuip.

"Ik kan niet gelukkiger zijn", vertelde Hancko zondag aan de NOS over zijn verblijf bij Feyenoord. "Vanaf de eerste dag wist ik dat dit de juiste stap voor mij was. Ik voel me hier goed. Ik speel elke wedstrijd en dat is voor een speler van mijn leeftijd het allerbelangrijkst. We houden van de stad en de supporters."

Kristyna Plisková
'We' is in dit geval Hancko en zijn vrouw Kristyna Plisková, die zelf toptennister is. "We komen allebei uit een sportfamilie, sport zal bij ons altijd op nummer één staan. We hebben het thuis altijd over sport. We kennen de druk van elkaars carrière. We proberen elkaar te steunen en te helpen de druk van elkaars schouders te halen."

De carrière van Plisková zelf staat momenteel on hold, omdat de Tsjechische een halfjaar geleden beviel van zoon Adam. "Mijn vrouw heeft een offer moeten maken om een kind te krijgen en met mij hierheen te verhuizen", aldus Hancko. "Onze zoon was net twee maanden oud toen we naar Nederland verhuisden. Daarom moet ik mijn vrouw bedanken, die dit ook een goede stap vond."

Focus op eigen spel
Of Hancko toen al had kunnen voorspellen dat hij in februari met Feyenoord bovenaan zou staan? "Dat is lastig te zeggen. Iedereen wil prijzen winnen, maar ik was in eerste instantie gefocust op mijn eigen spel. En op spelen in dit fantastische stadion."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties