Hancko: ''Iedereen moet, niemand mag iets laten liggen''

Hancko: ''Iedereen moet, niemand mag iets laten liggen''

Feyenoord wil vanavond voor het eerst sinds 2014 weer een uitwedstrijd winnen in de groepsfase van de Europa League. Voor de Rotterdammers staat overwintering in Europa op het spel in Oostenrijk. Feyenoord moet winnen van Sturm Graz om kans te blijven maken om als groepshoofd de volgende ronde te bereiken.

David Hancko beseft dat de belangen groot zijn voor Feyenoord. In Groep F is het ongekend spannend. ''Maar het belangrijkste is volgens mij dat wij het met nog twee wedstrijden te gaan volledig in eigen hand hebben. Als we in Oostenrijk winnen, zitten we minimaal in de Conference League. Pakken we ook volgende week in de Kuip tegen Lazio Roma een resultaat, dan blijven we in de Europa League. Daar moet alles voor wijken.''

''Lazio moet volgende week ook nog een resultaat boeken'', verwacht Hancko. ''Toen wij daar in de rust met 4-0 achterstonden, dacht ik dat we in elk geval speelden tegen de ploeg die de groep zou moeten winnen. Dat blijkt in deze poule toch helemaal anders. Het voordeel van alle ploegen op vijf punten, is dat bij elke club de druk er vol op zit. Iedereen moet, niemand mag iets laten liggen.''

Paixão niet okselfris voor duel tegen Sturm Graz
Igor Paixao kan geen volledige wedstrijd spelen voor Feyenoord. De Braziliaan is niet okselfris voor de belangrijke uitwedstrijd in de groepsfase van de Europa League. Dit meldt het Algemeen Dagblad. Paixao is in de ogen van de medische staf wel fit genoeg om op de bank plaats te nemen en kan eventueel als invaller binnen de lijnen komen.

Verder beschikt trainer Arne Slot over een volledig fitte selectie. Ook na de laatste training in Oostenrijk is iedereen klachtenvrij gebleven. Alleen Oussame Idrissi ontbreekt bij Feyenoord. De verwachtingen zijn dat de buitenspeler in januari 2023 zijn rentree kan maken in het elftal. Ezequiel Bullaude zit ook bij de wedstrijdselectie. De jonge Noah Naujoks, die zaterdagavond tegen Fortuna Sittard nog mocht invallen, behoort daardoor niet tot de selectie.

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties