Hancko: "De supporters maken het zoveel makkelijker voor me"

Hancko: "De supporters maken het zoveel makkelijker voor me"

Momenteel is Dávid Hancko één van de sterkhouders van het huidige Feyenoord, maar om op dit punt te komen moest hij ook tegenslagen doorstaan. In misschien wel de belangrijkste periode om je als voetballer te bewijzen, brak hij beide benen.

"Wie wil er nu een boot waarbij de zeilen kapot zijn", maakt Hancko de vergelijking in het Life After Football magazine. "Ik onderging op mijn zestiende en zeventiende meerdere operaties. In het betaald voetbal is dit juist een doorslaggevende leeftijd waarop zal blijken of je het professioneel gaat redden of niet."

"De academy in Žilina heeft me het vertrouwen gegeven dat alles kan, zolang je er maar hard genoeg voor werkt", vervolgt de verdediger zijn verhaal. "Ik heb daar geleerd dat het in mijn natuur zit om mezelf continu te willen verbeteren."

Leven in Rotterdam
Het leven bij Feyenoord en in de stad Rotterdam is wel heel anders dan hij gewend was bij Sparta Praag. "Als ik hier door de stad loop, is iedereen blij om me te zien. Daar kreeg ik de ene keer een duim omhoog en de andere keer een boze blik, door de rivaliteit met Slavia Praag. Ik kan die grote rivaliteit alleen maar vergelijken met de Klassieker hier."

Hecht elftal
Afgelopen seizoen werd vooral duidelijk dat het elftal van Feyenoord echt een team is en ze voor elkaar door het vuur zullen gaan. In combinatie met de band met de supporters heeft Hancko dat heel erg geholpen om te wennen aan zijn nieuwe omgeving. "De club, de coaches, de jongens en de supporters maken het zoveel makkelijker voor me. Zij zorgen ervoor dat ik goed speel."

Ondanks het behalen van de landstitel, is Hancko niet een type persoon dat vol lof over zichzelf zal spreken. "Ik denk dat je trots op jezelf mag zijn als je het goed doet, zolang je maar kritisch blijft. In Slowakije zeggen we niet voor niets dat je niet op bloemen kan slapen."

Lees meer over
Dávid Hancko
Plaats reactie
666

Laad meer reacties

Je bekijkt nu de reacties waarvoor je een notificatie hebt ontvangen, wil je alle reacties bij dit artikel zien, klik dan op onderstaande knop.

Bekijk alle reacties